2011.05.04. | Atlétika
Az élvonalbeli magyar hosszútávfutók szombaton Pasaréten vetélkedtek egymással, a tíz kilométeres táv országos bajnokságán Szederkényi-Takács Andrea ezüstérmes lett.

A Vasas SC centenáriumi rendezvénysorozatának egyik állomása volt az idei esztendő 10 000 méteres országos bajnoksága, amelyen az atlétikai szakosztály hajdani nagyszerű közép- és hosszútávfutójára, Garay Sándorra is emlékeztünk.

Több díszvendégként meghívott hajdani vasasos távfutó – Béres Ernő, Szerényi János, Tóth Béla, Szűcs Csaba, Zatykó Miklós – köszöntésével kezdődött a rendezvény, majd egy 2000 méteres betétversenyen a legkisebbek, a tizenkét éven aluliak versenyeztek egymás ellen. A leggyorsabbnak közülük – remek futással – Bremer Dani bizonyult, aki a hétköznapokon itt Pasaréten, piros-kék színekben igyekszik elsajátítani az atlétika fortélyait.

Ezután Markovits László a Vasas SC elnöke Centenáriumi Díszoklevelet adott át Illés Antalnak a szakosztály elnökének és mecénásának, majd a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke Gyulai Miklós is köszöntötte a százéves klubot és a kilencvenéves szakosztályt.

Az este, ideális távfutó időben a bajnokság három futamával folytatódott. Előbb a férfiak csaptak össze egymással, a harminchat induló között a Vasas-MiFiN versenyzője Soltész Roland, a kilencedik helyen zárt, ideje: 31:57,87. 
Vasasos szempontból a legnagyobb reményekkel a hölgyek negyed kilenckor sorra kerülő versenyét vártuk, és nem is kellett csalatkoznunk. Szederkényi-Takács Andrea a tízezerből kilencezer-hatszázötven méteren keresztül az élen futott, egyetlen vetélytársa tartott ki odáig, aki aztán a végén sajnos lehajrázta őt. Az elért 35:13,58-as idő és az elszánt versenyzés azonban minden dicséretet megérdemel. Gyurkó Fanni is sokáig az élboly tagja volt, végül egyéni legjobbjával (35:56,24) a negyedik helyen ért célba, míg Khell Róza a tizenkettedik lett.

Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult az este, amely során Garay Sándor felesége, Korompay Éva adta át a  vándordíjat a kaposvári Czebei Rékának, a női 
10 000 méteres versenyszám győztesének. 

ja         

Néhány filmkocka a VasasTV-ben: 


További fotók a galériában>>


Hirdetések