Jenkei Dániel, 2022.07.12. | Vízilabda

A Ferencvárostól igazolt tehetséges centert az A-Híd VasasPlaket.

A 2002-es születésű, erdélyi gyökerekkel rendelkező Gábor Lőrinc Százhalombattán kezdett el vízilabdázni, majd serdülőkorától a KSI-ben bontakozott ki igazán a tehetsége.

Egy évvel ezelőtt a Ferencvároshoz szerződött, amellyel magyar bajnokként, kupagyőztesként és Bajnokok Ligája-bronzérmesként zárta a szezont.

A fiatal center, aki a legutóbbi junior világbajnokságon is részt vett, mostantól piros-kékben pólózik, hiszen klubunk szerződtette:

- Elsősorban Szlobodan Nikics személye vonzott a Vasashoz. Amióta vízilabdázom, nekem centerként ő a példaképem. A 2014-es budapesti Európa-bajnokságon láttam először élőben és lenyűgözött a játéka. Mondhatom, hogy rajta nőttem fel, így aztán ennél jobb lehetőség nem is jöhetett most számomra, hogy az általa edzett csapathoz szerződjek. Az pedig külön jólesett, hogy Boban elmondta, sokat lát bennem és szeretné, ha csatlakoznék - beszélt motivációiról Gábor Lőrinc.

Új igazolásunkat arról is kérdeztük, milyen szerepre számít az A-Híd VasasPlaketnél a következő szezonban.

- Tanulni, tanulni, tanulni, megerősödni, és felvenni a csapattársak és a magyar topcsapatok szintjét. Röviden összefoglalva, ezek a céljaim. Azt tudom, hogy kemény munkában nem lesz hiány, de ez az egyetlen út a sikerekhez, így már nagyon várom, hogy belekezdjünk. A tavalyi szezonban volt lehetőségem a Fradinál belekóstolni az igazán magas szintű vízilabdába, nemzetközi tapasztalatra is szert tettem, és szeretném a Vasasnál is minden szinten megállni a helyemet. Nagyon jó lenne például, ha a következő szezonban is játszhatnék a Bajnokok Ligájában.

 


Polgár-Veres Árpád, klubunk sportszakmai elnökhelyettese Gábor Lőrinc szerződtetése kapcsán kiemelte, hogy a mostani átigazolás során példaértékűen tudott együttműködni a KSI mint nevelőegyesület, a Ferencváros és a Vasas, ezzel pedig maximálisan sikerült szolgálni egy fiatal magyar tehetség szakmai érdekeit.

 


Hirdetések