Jenkei Dániel, 2022.06.22. | Úszás

A két remek váltóúszás és a világbajnoki döntő után a vasasos Gyurinovics Fanni egy 100 gyorson úszott egyéni csúccsal zárta a budapesti világbajnokságot.

A hétvégi remekül sikerült, világbajnoki döntős szerepléssel záruló 4x100-as gyorsváltó után szerdán Gyurinovics Fanni egyéniben is medencébe szállt a budapesti vizes vb-n.

Lőrinczi György tanítványát az egyik legkorábbi futamban láthattuk 100 gyorson, a világklasszis Sarah Sjöström mellett, Fanni pedig igencsak kitett magáért, hiszen 54.97-es egyéni csúccsal szállt ki a vízből.

Ezek után csupán azt sajnálhattuk, hogy ez összességében csak a 18. helyezésre volt elegendő, így versenyzőnk negyvenegy századdal lemaradt a középdöntőről. Pedig megérdemelte volna…


Minimális hiányérzet azért van bennem, pedig egyébként nem kellene, hogy legyen… Egyéni csúcsot úsztam reggel kilenckor, ami minden, csak nem ideális időpont a csúcsteljesítmény leadására… Mindenesetre az augusztus Eb-re egy jó előjel, hogy most tudtam egy ilyet úszni. A szombati váltóra pedig még büszkébb vagyok, a délelőtti 53,8-as időnek eszméletlenül örültem, de a délutáni úszásom is jól sikerült. Szeretnénk a lányokkal Rómában az Európa-bajnokságon majd még előrébb lépni. Sokan mondják, hogy milyen stabil vagyok, és talán igazuk van, most is volt három jó úszásom a vb-n, pedig az előjelek nem voltak kedvezőek, azt pedig el sem árultam, hogy három nappal a verseny előtt sikerült eltörnöm az ujjamat… - értékelte honlapunknak az elmúlt napokat Fanni.
 

Lőrinczi György, sportolónk edzője pedig így nyilatkozott:

- Voltak kisebb-nagyobb nehézségek a felkészülés során, elég, ha csak ezt az ujjtörést említem. Ehhez képest Fanni szerintem várakozásokon felül tudott teljesíteni, a váltóban hatalmasat úszott az előfutamban, megközelítette a tokiói idejét, ma pedig összejött 100 gyorson az egyéni csúcs. Kiegyensúlyozott és folyamatosan javuló formát mutat, ami a római Eb előtt nagyon biztató. Ott is szeretnénk bizonyítani, mind váltóban, mind egyéniben. Végül pedig köszönet a Vasas vezetésének és az egész szakmai stábnak, nélkülük nem sikerülhetett volna.

 

(borítókép: MÚSZ)


Hirdetések