Jenkei Dániel, 2022.06.19. | Úszás

Gyurinovics Fanninak oroszlánrésze volt abban, hogy a magyar női 4x100-as gyorsváltó fináléba került a budapesti vizes vb első napján.

Az úszószámok tekintetében rögtön a budapesti vizes vb első napján jött az egyik fő vasasos érdekeltségünk, hiszen Gyurinovics Fanniék a 4x100-as női gyorsváltóval léptek rajtkőre.

A délelőtti előfutam remekül sikerült, és ebben Fanninak hatalmas szerepe volt, hiszen Lőrinczi György tanítványa befejező emberként 53.86-ot úszott, ezzel pedig behozta a váltót nyolcadikként a fináléba.

Ez már önmagában óriási dolog, ez volt a nagy cél, így az esti finálé a káprázatos hangulatban már csak amolyan jutalomjáték volt a Gyurinovics Fanni, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Senánszky Petra összeállítású magyar négyesnek.
 

A lányok végül tudtak este javítani a délelőtti eredményükön, és 3:38.2-es idővel a nyolcadik helyen értek célba.

Klubunk úszója, Gyurinovics Fanni ezt mondta el a futamok után közvetlenüla kamerák előtt:

- A reggeli úszással nagyon elégedett voltam, ilyenkor 53-al kezdődőt úszni az mindenképpen nagy dolog, csípett is rendesen. Ez alig maradt el a tokiói időmtől. Szép lett volna a döntőben egyéni csúcsot úszni, de annyira fájt, hogy örültem, hogy egyáltalán sikerült beérni. Egyébként pedig összességében jobbat úsztunk este, mint délelőtt, így minden tökéletesen alakult.

 

(borítókép: Tumbász Hédi, Nemzeti Sport)


Hirdetések