Gy. Szabó Csilla, 2022.06.19. | Tenisz

Nagyszerűen viselte az esélyesség terhét U14-es leánycsapatunk, a Népligetben zajló Budapest-bajnokságon. A Nemcsek Gréta, Benke-Giosanu Izabella, Juszku Léda összeállítású együttes veretlenül nyerte kategóriáját. Ugyanebben a korosztályban a fiúk bronzérmesek lettek.

Az öt csapatos mezőnyben a Bebto Team A, valamint az Alfa TI együttese bizonyult a legnagyobb ellenfélnek, mindkettő ellen a jobb pontarány döntött végül a javunkra. A legizgalmasabbra az utolsó, az aranyérem sorsát eldöntő Alfa elleni meccs sikerült, Nemcsek Gréta és Benke-Giosanu Izabella egyesben aratott győzelmét, valamint Juszku Léda vereségét követően, a párosban már csupán öt játékot kellett nyerniük a végső győzelemhez.

A Kálmán Luca, Mihálka Anna duó azonban a kezdésnél alaposan ráijesztett játékosainkra, hiszen ellenfelünk 6:0-ra elhúzott az első szettben. Erre Gréta és Izabella egy 6:4-gyel válaszolt, amivel el is dőlt a Budapest-bajnokság sorsa. Persze a lányok a meccs tiebreaket is meg szerették volna nyerni, vezettek is, ám az utolsó két pontnál az Alfás duónak jött ki jobban a lépés (10-8), ezzel a párost ugyan megnyerték, a bajnoki címet azonban nem.

„Eleinte nagyon izgultunk, azért ment el ennyire az ellenfelünk – mondta a díjátadást követően Nemcsek Gréta, aki valamennyi egyéni mérkőzését megnyerte a két nap alatt és párosban is remekelt. – Szerintem azonban az egyéni meccsek voltak a legfontosabbak, abból kettő hoztunk, így elképzelhetetlen volt, hogy a párosban azt az öt játékot ne tudjuk megcsinálni. A meccs tiebreakben végig vezettük, az utolsó két pontnál azonban rosszul jött ki a lépés. Ennek ellenére nagyon örülünk a bajnoki címnek.

Benke-Giosanu Izabella három egyéni győzelemmel segítette csapatunkat az aranyéremhez, s szerinte az idegességen túl, más oka is lehetett a rossz kezdésnek:

„Azt hittük, hogy már a nyakunkban az aranyérem, hiszen a legnehezebb feladatot, az első két egyéni megnyerését teljesítettük. Az ellenfelünk azonban nem adta meg magát, ezért is húzhattak el az első szettben. A másodikban azonban ébresztőt fújtunk saját magunknak és összeszedtük minden erőnket. Ekkor már mi irányítottunk, s ezzel ténylegesen is eldőlt az aranyérem sorsa.”


A dobogó legmagasabb fokán, a Vasas SC Szávay Blanka által vezette U14-es leánycsapata

 

Juszku Lédának jutott a legnehezebb mentális feladat, hiszen a pálya széléről kellett végig izgulnia az utolsó összecsapást.

„Az első szettben borzasztóan ideges voltam én is. De az az igazság, tudtam, hogy meg fogják csinálni. Gréti és Iza mindig megoldja ezeket a nehéz helyzeteket. Szerencsére nem kellett csalódnom bennük, és most nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a Budapest-bajnokságot – tette hozzá Juszku Léda.

A csapatot Szávay Blanka, a Vasas Körmöczy Akadémia szakembere kísérte el a Népligetbe, aki a Budapest-bajnokság előtt elsősorban azt kérte játékosaitól, hogy a végsőkig harcoljanak. Az Alfa TI ellen pedig megmutatták, hogy erre is képesek, így edzőjük is elégedetten értékelhette a teljesítményüket:

„Természetesen nagyon örülök a csapat győzelmének, ám én már fél szemmel a folytatásra figyelek, azt hiszem ez a két nap tökéletes felvezetés volt az egyéni küzdelmekre. Összességében nagyon jól játszottak, sok meccs volt a programban, hiszen a két nap alatt négy ellenféllel találkoztunk, egyénit és párost egyaránt játszani kellett. Két megingásunk volt csupán a sorozatban, amiből mindenképpen tanulnunk kell. Most mondhatnám azt, hogy a lányok hozták a tőlük elvárt kötelezőt, a valóságban azonban éppen ezt a legnehezebb végig vinni. Szerencsére ez most sikerült, amiért nagyon büszke vagyok a csapatomra, s remélem elegendő önbizalmat ad nekik az egyéni meccsekre.”

Ugyanebben a korosztályban, a Laczkovich Zoltán Bendegúz, Szenes István Benedek, Mlinárik Bálint, Sonkodi Boldizsár összeállítású együttes képviselte szakosztályunkat a Budapest-bajnokságon, amely a Teniszpartnert 3-0-ra verte, a későbbi győztes, Pasarét TK-tól pedig 3-1-es vereséget szenvedett az elődöntőben.

"Teljes mértékben a papírforma érvényesült, a fiúk tehát hozták a tőlük elvárt kötelezőt. Nagyon örültem annak, hogy nagyszerűen küzdöttek és végig csapatban gondolkodtak" - értékelte röviden az együttes teljesítményét a Vasas Körmöczy Teniszakadémia szakembere, Helmes Péter.


Hirdetések