Jenkei Dániel, 2022.06.16. | Vívás

Antalyában rendezik idén a vívók Európa-bajnokságát, a pénteken startoló viadalon öt vasasos sportolóért izgulhatunk.

Június 17. és 22. között a törökországi Antalyában rendezik a vívó Európa-bajnokságot. A népes magyar csapatban négy vasasos versenyzőt találunk.

Elsőként pénteken a férfi kardozók egyéni számát rendezik, a mezőnyben pedig természetesen ott lesz vasasos klasszisunk, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron. Speciális verseny a kontinensviadal, hiszen mindenkinek selejteznie kell, Áron pedig úgy fogalmazott a kiutazás előtt, hogy természetesen fontos számára az Eb, de a fő fókusz a bő három héttel később kezdődő világbajnokságon van, így az antalyai versenyt egy komolyabb világkupa-állomásként fogja fel.

A formája mindenesetre parádés az idei évben is, így a nyitónapi egyéni után majd a hétfői csapatversenyben is érmekért szállhat harcba.
 

 

Női kardban a tokiói olimpiát is megjárt Katona Renátért szoríthatunk a Vasasból, ő vasárnap kezdi az egyénit, majd szerdán, a zárónapon vívnak csapatban. Boros György tanítványa számára elsősorban az utóbbi műfajban lehet esély az éremre. Reni azt mondta, hogy jól sikerült a felkészülése, de hogy mennyire, azt majd a verseny fogja eldönteni.

 


A harmadik érdekeltségünk a férfi párbajtőr, ahol Koch Máté és Nagy Dávid képviseli a vasasos színeket. Halla Péter tanítványai jó formában vannak idén, különösen Koch Máté villogott a vk-sorozatban, aki most már világversenyen is szeretné letenni a névjegyét. Persze láttuk, hogy Nagy Dávidban is bármikor benne van a nagy dobás, ahogy a két piros-kék versenyzővel felálló párbajtőr-csapatban is. 

Ami programot illeti, a férfi párbajtőrözők a női karddal vannak párban, így vasárnap és szerdán szoríthatunk értük. 
 


 

Női párbajtőr egyéniben pedig szintén egy Halla-tanítvány, az Eb legfiatalabb magyar versenyzője, Balogh Bella indul a Vasasból. Neki egy hatalmas lehetőség 18 évesen ez a verseny.


Hirdetések