Jenkei Dániel, 2022.06.10. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Payer Kata következik, az egyik paraúszó-reménységünk, aki imád rajzolni.


 

Tudtad-e, hogy Kata igazi művészlélek?

Paralimpikon ígéretünk szabadidejében nagyon szeret rajzolni, elsősorban különböző képeket másol, meglehetősen élethű módon, és általában az anyukája szokta véleményezni ezeket a rajzokat. A másik hobbija a TikTok, sokat nézi az ottani videókat.


VILLÁMKÉRDÉSEK KATÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: A kutyámat.

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Nincs most erre ötletem.

 

 

Erősség és gyengeség: gyorson és háton jó

- A gyors - és hátúszásomat szerintem mondhatom az erősségemnek, a mellúszás viszont kevésbé megy jól, azt még mindenképpen sokat kell gyakorolnom.
 

Edző és tanítványa: igazi tehetség, akinek még fejben kell erősödnie

Száraz Evelinhez hasonlóan Katával is egy közönségtalálkozón találkoztam először, és a riói paralimpia után  kezdtük el a közös munkát. Elsőre is nagyon tehetségesnek tűnt, jó alkata és vízfekvése van, tehát az adottságai remekek. Mentálisan kell folyamatosan erősödnie, hogy még komolyabb eredményeket tudjon elérni. Egyelőre szépen fejlődik, és fiatal kora ellenére váltóban már van egy paralimpiai ötödik helyezése. Az mindenesetre egy jó húzóerő számára a mindennapokban, hogy az edzéseken Pap Biankával van párban - mondta el Kata edzője, Szabó Álmos.

Civilben -  sokoldalú érdeklődés

- Azt mondanám, hogy humán beállítottságú vagyok, az irodalom és a történelem érdekel leginkább, de egyébként nem vagyok rossz matekból és fizikából sem. És hát persze a rajz, azt nagyon szeretem! 

 

SZAKSZEMMEL

Pap Bianka, vasasos paralimpiai bajnokunk, így beszélt edzéstársáról:

- Katát először talán a Jövő SC-ben láttam úszni, akkor még az épekkel közös csoportban volt, és a riói paralimpia után került át hozzánk. Ahogy teltek az évek, egyre több közös edzésünk lett, és ez így van a mai napig. Kata alapvetően egy nagyon zárkózott lány, de azért néha elengedi magát a hétköznapokban, főleg Száraz Evelinnel találják meg nagyon jól a közös hangot. Ami az úszást illeti, szakmailag és a tehetsége szempontjából minden adott, hogy komoly sikereket érjen el. Ha egy kicsit bátrabbá válik, és még többet beletesz az edzéseken és a versenyeken, akkor valóra válthatja az álmait.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések