Gy. Szabó Csilla, 2022.06.05. | Kosárlabda

Nem jutott be a legjobb négy közé a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott, a konstancai EB-selejtezőn, s így nem lehet ott a szeptemberi, grazi kontinensviadalon sem. A Vasas Akadémia játékosa, Papp Klaudia, 11 szerzett pontjával együttesünk legeredményesebb játékosa volt.

Papp Klaudia, évek óta erősíti a szakág nemzeti együttesét, így az új felállású csapat legtapasztaltabb tagjaként számított rá az új szövetségi kapitány, Földi Attila, a romániai Eb-selejtezőn. Az elutazás előtt Dia bizakodóan nyilatkozott honlapunknak a tornával kapcsolatban, miközben elismerte, hogy az új összetételű válogatott az összhang terén még nem érte el a legjobb formáját. A szombati csoportmérkőzések ennek ellenére nagyon jól alakultak, hiszen Dánia ellen 9-7-es, Nagy-Britannia ellen pedig 14-12-es győzelmet arattak a lányok, s ezzel megnyerték a C csoport küzdelmeit.


Papp Klaudia jól védekezett és a támadásban is kitett magáért Konstancában

A vasárnapi negyeddöntőben óriási volt a tét, hiszen csak a győztes csapatnak maradt meg a lehetősége az Eb-kvalifikációra. Az ezzel járó stresszt a magyar csapat kezelte jobban, s 3-0-as vezetéssel indított. Ellenfelünk 6-6-nál egyenlített először, majd 8-8-nál és 11-11-nél. A rendes játékidőben nem is dőlt el a találkozó sorsa, s a hosszabbításban is mi jutottunk előnyhöz, mégpedig Papp Klaudia kosara révén. A győzelmet mégsem sikerült megszereznünk, s végül az észtek örülhettek az elődöntőbe jutásnak. A három találkozó alatt akadémistánk Papp Klaudia bizonyult a magyar válogatott legeredményesebb játékosának, 11 szerzett pontjával.

Fotók:FIBA/Basketball


Hirdetések