B.V., 2022.06.04. | Kézilabda

A héten tartotta szezonzáró ebédjét női kézilabdacsapatunk, amely jövőre az NB I/B-ben folytatja. Cikkünkből kiderül az is, hogy kik távoznak az évad végeztével együttesünkből.

Mint az már ismert, csapatunk végül nem érte el kitűzött célját a bennmaradást, így jövőre az NB I/B-ben szerepelhet. Ez persze nem jelenti azt, hogy megállna az az építkezés, ami szakosztályunkban az elmúlt években elindult. Erről beszélt klubunk sportszakmai elnökhelyettese, Polgár-Veres Árpád is Markovits László klubelnökkel adott közös interjújában.

„Lehet, hogy furcsán hangzik, de a kiesés ellenére is azt gondolom, hogy versenyképes a három évvel ezelőtt lefektetett kézilabda-stratégiánk és a kapcsolódó szakmai koncepciónk. Azaz, hogy a fiatal tehetségek gyűjtőhelyeként funkcionálva, az iskolai tanulmányokat az élsporttal összehangolva tudjunk ott lenni hosszabb távon az NB I-ben. A feltételrendszer ehhez adott, kiemelten gondolok itt a létesítményháttérre, ugyanakkor játéktudásban, játékerőben és tapasztalatban még a két bajnoki osztály határán mozgunk. Ez kiderült a mögöttünk hagyott szezonban is. A kiesés után már előre tekintünk, a jelenlegi csapat magja együtt marad, és szeretnénk visszajutni a következő szezonban a legjobbak közé, immár az egycsoportos NB I/B-ből. Abban biztos lehet mindenki, hogy alapvetően nem a költségvetésünkkel akarjuk felvenni a versenyt az ellenfelekkel. Az identitásunkat, játékos-politikánkat nem fogjuk feladni, nem nálunk lesznek a legjobb fizetések, viszont a klub által biztosított szakmai támogatások, valamint az elérhető játéklehetőség és a sportolói bánásmód legalább ugyanilyen hangsúlyos szempontokat alkotnak. Az utánpótlás-struktúrában a vízilabdához hasonlóan állunk, behatároltak vagyunk mind létesítményhasználat, mind gyereklétszám tekintetében, de mindkét sportág esetében kiváló partnerünk az ASI DSE, amiért mindig hálásak leszünk a vezetőségnek, különösen Eperjesiné Muts Évának. A jövőt illetően folyamatban van a képzőközponti kiemelésünk a kézilabda-szövetség által, ami nagy változást hozhat a működésünkbe.”

A héten, az Illovszky Rudolf Stadionban tartott szezonzáró ebéd a búcsúzásról is szólt, hiszen a nyáron kilenc játékosunk távozik a Vasasból. A következő évadban Marija Agbaba, Ács Bianka, Marija Dmitrovics, Faragó Luca, Gercsó Nóra, Hadnagy Fanni, Kajdon Blanka, Kovács Noémi és – ahogyan az néhány nappal ezelőtt interjúnkból kiderültSzatmári Melinda sem a piros-kék színeket viseli majd. Klubunk köszöni nekik a klubért tett erőfeszítéseiket, és sok sikert kíván nekik a jövőben!

 


Ács Bianka, Szatmári Melinda és Hadnagy Fanni is több szezon után távozik a klubból Fotó: Vasas Attila

 

Természetesen lesznek érkező játékosok is, az ő bejelentésük a következő hetekben várható.


Hirdetések