Jenkei Dániel, 2022.06.03. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter Barcelonában és Canet-en-Roussillonban is úszott a rangos Mare Nostrum versenysorozatban. Előbbi helyszínen megjavította egyéni legjobbját 200 háton.

Klubunk úszója, Szabó-Feltóthy Eszter is részt vett a nagy hagyományú versenysorozat, a Mare Nostrum utolsó két állomásán.

Mindkét úszása remekül sikerült, olyannyira, hogy első alkalommal Barcelonában a fő számában, 200 háton 2:09.72-es egyéni csúcsot úszott, ami a második helyre volt számára elég.

Néhány napra rá a francia Canet-en-Roussillonban is összejött az ezüst, ekkor egy kicsit gyengébb, 2:10.98-as idővel, de ez is egy remek eredmény, főleg a körülmények ismeretében Dr. Egressy János tanítványától.


Igencsak meglepett a barcelonai időm, még akkor is, ha csak egy tizeddel javítottam meg az egyéni legjobbamat. Nem igazán könnyítettünk erre a versenyre, komoly edzések voltak előző héten. Ez egy jó visszacsatolás, hogy ezek szerint így is tudok jó időt úszni, egyben pedig azt is jelenti, hogy még bőven van bennem javulási lehetőség. A franciaországi állomás pedig kicsit hasonlított egy nyíltvízi versenyre a szél és a napsütés miatt, de azt is élveztem, próbáltam tartani a lépést a mellettem úszó olimpiai érmes lánnyal, és a körülményekhez képest itt is jó időt úsztam. Egyébként nem véletlenül néztük ki ezeket a Mare Nostrum-versenyeket az edzőmmel, hiszen az Európa-bajnokságra is nyitott medencében kerül majd sor - összegzett holnlapunknak Szabó-Feltóthy Eszter.

 

(borítókép: MÚSZ)


Hirdetések