B.V., 2022.06.03. | Vívás

Nagyszerűen szerepeltek versenyzőink a Tallinnban rendezett U23-as Európa-bajnokságon versenyzőink. A kardozó Spiesz Anna arany-, a párbajtőröző Gálfalvy Réka ezüstéremmel térhetett haza Észtországból.

A sikeres szezon végén a zárás is kitűnően sikerült utánpótláskorú vívóinknak. A Tallinnban rendezett U23-as Európa-bajnokságon két vasasos dobogós helyezés is született.

A párbajtőröző Gálfalvy Réka mindössze 17 évesen szerepelt a kontinensviadalon, egészen a döntőig menetelt, honlapunknak azt mondta, élete eddigi legjobb versenyén van túl.

„Élveztem minden pillanatát, csak most tudatosul bennem, hogy mi is történt. Pedig a bemelegítés nem ment igazán jól, elég korán kezdtünk. A selejtezőt a tizenegyes páston vívtam, ami egyébként a szerencseszámom. Jól is sikerült, 5:1-gyel jutottam a táblára, így kiemelt voltam a folytatásban. Az első meccsem még nem volt az igazi, csak 15:14-re nyertem, utána viszont tényleg csak próbáltam élvezni a vívást és azt, hogy egyáltalán ott lehetek az Európa-bajnokságon, amit kicsit korábban nem is gondoltam volna. Ebben a szezonban még lesz két junior előválogató-verseny, utána pedig azon leszek, hogy jól kezdjem a következő szezont. Ez az eredmény nagy motivációt és lendületet ad.”

 


Gálfalvy Réka (balra) az U23-as Európa-bajnokság elődöntőjében az ukrán Szamko ellen Forrás: EFC

 

A még kadetkorú Spiesz Anna Battai Sugár, Keszei Kíra és Szűcs Luca csapattársaként lett U23-as Európa-bajnok. A negyeddöntőben a grúzokat, az elődöntőben a franciákat, a fináléban pedig a spanyolokat múlták felül a lányok.

„Nagyon jól éreztem magamat a versenyen, nem nagyon indultam más korosztályban nemzetközin, csak kadetban, ezért ez remek tapasztalat volt az Eb. Örülök, hogy kaptam lehetőséget, szerencsére a végén, a döntőben nem volt rám szükség, remekül teljesítettek a lányok. Hozzá kell szoknom még ehhez a korosztályhoz, más stílusban vívnak, más akciókat csinálnak az ellenfelek, de úgy gondolom, tudok majd alkalmazkodni a jövőben. Utolsó versenynek tökéletes volt ez a szezon végén, most pihenés következik, a nyáron egyéni edzésprogram, illetve alapozó tábor vár rám, majd szeptember elején kezdődik újra a vívás. Az ősztől már a juniorok között szerepelek, szeretnénk válogatott lenni, és azt is nagyon várom, hogy a felnőttek között kipróbálhassam magamat egy világkupaversenyen. Szintlépés előtt állok, szeretnék felgyorsulni és a technikai tudásomat fejleszteni.”

 


Spiesz Anna (balra) kadetkorúként lett U23-as Eb-aranyérmes Forrás: hunfencing.hu

 

A Vasas-versenyzők eredményei a tallinni U23-as Európa-bajnokságon:
Párbajtőr
Gálfalvy Réka: egyéni ezüstérem, csapat-11.
Hamilton-Meike Jonathan: egyéni-15.
Kard
Spiesz Anna: egyéni-33., csapatarany
Rabb Krisztián: egyéni-15., csapat-7.
Vígh Benedek: egyéni-35., csapat-7.

Hirdetések