Jenkei Dániel, 2022.06.01. | Vízilabda

Serdülőcsapatunk remek tavaszi szereplésével ért fel a dobogóra a Budapest-bajnokságban. Takács Bálint így bronzéremmel kezdte első edzői szezonját a Vasasban.

Budapesti serdülőcsapatunk ugyan az utolsó fordulóban kikapott a BVSC-től, ezzel együtt is elérte célját, hiszen jobb gólkülönbségével harmadik helyen végzett a 2021/22-es bajnokságban. A mieinket az OSC és a már említett BVSC tudta csak megelőzni, a bronzért pedig a Fradinál bizonyultunk jobbnak egy hajszállal.

Komoly bravúr ez, hiszen a szezon előtt a nyolcba kerülés volt megfogalmazva reális elvárásként.
 

 

A csapat edzőjével, Takács Bálinttal beszélgettünk.


- Véget ért az első szezonod edzőként. A várakozásaidhoz képest mit kaptál ettől az új szerepkörtől?

Ha röviden akarom összefoglalni, akkor sokkal jobban élveztem és sokkal fárasztóbb volt, mint az előzetesen gondoltam.


- Mennyi munka van ebben a bronzéremben?

Szezon elején voltak lemaradások, de nagyon jól és keményen dolgoztak a fiúk, mind fizikálisan, mind technikailag, mind taktikailag sokat fejlődtek, aminek tavasszal beérett a gyümölcse. Egyébként szerintem ennél a korosztálynál hetven százalék a pedagógián és a pszichológián múlik. Meg kell találni a különböző személyiségű, hátterű fiatalokhoz a kulcsot. Van, akinél ez fegyelmezéssel, van, akinél bátorítással működik. Egy biztos, ha a tényeket nézzük, az ősz végén még éppen befértünk az első nyolcba, tavasszal viszont öt meccset megnyertünk, a nagy rivális Fradival pedig döntetleneztünk, így jobb gólkülönbséggel miénk lett a bronzérem. Az is nagyon hasznos volt, hogy ugyanezzel a csapattal elindultunk az ifik Budapest-bajnokságában. Itt is nagy fejlődés volt tapasztalható, hiszen az őszi szakasz hat pontjához képest tavasszal, a második fordulóban tizenhat pontot tudtunk szerezni, és nagyon becsületesen helytálltunk.


- Ha jól tudom, a fő cél egyébként nem is a bajnoki helyezés volt.

Az elsődleges elvárás az volt, hogy a következő szezonra három-négy játékost adjunk fel az országos serdülőcsapatba. Ehhez képest nyolcan fogják elkezdeni a felkészülést, és szerintem a többségük meg is fog tudni ragadni. Ez mindenképpen nagy dolog a mi szempontunkból.


- Azért gondolom, a hosszú távú célok mellett a srácoknak a kézzelfogható érem megszerzésre is sokat jelentett.

Nemcsak nekik, hanem nekem is. Kicsit meg is lepődtem magamon, hogy a végére mennyire fontosnak éreztem, hogy odaérjünk a dobogóra. Elkapott a versenyszellem… Azt pedig mindenképpen elmondanám zárásként, hogy hálás vagyok, hogy ebben a közösségben dolgozhatok. Köszönöm az összes kollégámnak, kiemelten Lakatos Gyula erőnléti edzőnek, aki sokat foglalkozott a csapattal. Emellett a legszorosabb szakmai kapcsolatom Homonnai Danival van a közös korosztály miatt, de természetesen Kovács Robit vagy éppen Bóbis Mátét is ezer éve ismerem. Földi László pedig tizenöt évig volt az edzőm. Köszönöm, köszönjük tehát a segítséget mindenkinek, beleértve az anyaegyesület és a szakosztály vezetését is.

 

A Budapesti Serdülő Bajnokság végeredménye:
1. OSC ÚJBUDA
2. BVSC-Zugló 
3. Vasas Sport Club
4. FTC-Telekom Waterpolo       
5. Budapesti Honvéd Sportegyesület
6. Oázis Sport Club         
7. YBL WPC II.
8. Sportliget S.E.
A Vasas SC bronzérmes csapatának tagjai: Gion Zoltán, Djordje Terzics, Ihász Patrik, Kovács Bence, Haupert Gergő Balázs, Bebők Bence, Varró Bence, Schnitchen Advaita, Szabó Máté, Aggod Péter, Vadon Máté, Siptár András, Szemler Bogdán, Fehér Gergely, Papp Dániel, Pleva János, Gyarmati Máté, Balogh Dominik Kristóf.

Hirdetések