2011.04.10. | Röplabda
A döntő első mérkőzésén nem tudtuk igazán megnehezíteni vendéglátóink dolgát, a BSE három játszmában diadalmaskodott.

BSE-FCSM - Vasas Duna Autó Óbuda 3:0 (21, 13, 19)
Városmajor, 300 néző
Vezette: Adler, Tillmann

BSE: Gudmann, Tóthné, Sándor R., Horváth A., Kötél D., Hackl. Csere: Tóth A. (liberó).
Edző: Hollósy László

Vasas: Milovits, Nagy E., Takács Zs., Dékány, Miklai, Oláh V. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Lutter L., Borsos.
Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 8:7, 11:14, 19:19, 23:20.
2. játszma: 8:7, 14:12, 19:12, 23:13.
3. játszma: 8:5, 14:12, 19:15, 23:17

A nem túl nagy városmajori létesítményben nem  volt ugyan telt ház, de azt elégedetten nyugtázhattuk, hogy nagyon sokan voltak a Vasas szimpatizánsok, akik végig hangosan biztatták a csapatot.
Az első szettben volt is okuk az örömre. Figyelmesen játszottak a lányok, javarészt mi vezettünk, 18:15-nél például komolyan hihettük, hogy közeleg az első játszmagyőzelem a BSE ellen ebben az idényben. Aztán három buta rontás elég volt ahhoz, hogy ne így legyen.
A folytatásban előbb elhúztak a hazaiak, de egy ász után 4:3 lett, sőt egyenlítettünk is, bár ez nem az eredményes támadójátékunk következtében történt meg. Aztán nem sokáig bírtuk tartani a lépést, a végén tíz pont felett lett a különbség.
A harmadik játszmában megpróbált mindent a csapat, de sajnos a több gyenge egyéni teljesítmény miatt csak a feléig sikerült partiban maradni. Volt egy pont különbség is (12:13), de onnan már nem volt esélyünk.

Jókay Zoltán vezetőedző a mérkőzés után több fórumon is – televízió, sajtó – is értékelte a mérkőzést, természetesen honlapunk kérdéseire is készségesen válaszolt.

Nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat?
- A most történtek alapján úgy tűnik hogy nem, de azért ennyire nem rossz a helyzet. Az első játszma nyílt volt, a végjátékában a két rossz nyitással valamint a technikai hibával szinte magunkat vertük meg. Ez szemmel láthatólag megviselte a csapatot, egy szett ráment arra, hogy magunkhoz térjünk. A harmadikban megint voltak jó momentumaink, de nem saját magunk lettünk volna, ha 12:13-nál amikor végre felzárkóztunk, egy újabb nyitáshibával nem ajándékozunk pontot az ellenfélnek. Ennek ellenére azt gondolom, cseppet sem lefutott a párharc, nagy akarattal és elszántsággal egyenlíthetünk a Folyondár utcában.

Konkrétan mivel múlt ma felül bennünket a BSE?
- Meglepő húzással nem álltak elő, de hozták azt a rendkívül stabil alapjátékot, ami a sajátjuk. Velünk ellentétben biztos lábakon állt a fogadásuk, szinte minden fajta labdából eljutottak a feladásig. Ránk sajnos ez nem nagyon volt jellemző, sokszor kapkodtunk és nem mindig ismertük fel a legjobb megoldásokat. Igazából ez döntött.

Azt már tudjuk, hogy Ön bizakodó, de a lányok is elhiszik, hogy legyőzhető csapat a BSE?
- Nyilván vannak akik hisznek ebben, és vannak olyanok is akikben akadnak kétségek. Az önbizalom szerepe nagyon fontos minden sportágban, a rendelkezésünkre álló rövidke időben nekünk is ennek az építésén kell elsősorban munkálkodnunk. Fel kell tudnia nőni mindenkinek a feladathoz, kedden pedig egy esetleges jó kezdés szárnyakat adhat. El kell jutnunk oda, hogy megbontsuk az ellenfél egységét, és bizonytalanná tegyük őket. 


Vatai Gabriella:
- Az újabb három szettes vereség ellenére sem gondolom azt, hogy a BSE legyőzhetetlen számunkra. Egy meccsnek vége van, de mindjárt kedden ott a következő, úgy kell pályára lépnünk, hogy nem foglalkozhatunk a ma történtekkel, legfeljebb annyiban, hogy tanulni kell az elkövetett hibákból. 
Tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani, ellenfelünk ma annyival volt jobb nálunk, hogy hozták a nagyon szilárd alapjátékukat. Optimista és bizakodó vagyok, holnapután győzni fogunk! Egyet kérünk szurkolóinktól, minél többen jöjjenek el a Folyondár utcába, legyen nagyon jó hangulat. 

ja       

 


Hirdetések