B.V., 2022.05.26. | Röplabda

Az egy héttel korábbi, U17-es bajnoki finálé után az U15-ösök döntőjét is Békéscsabán rendezték, amelyen csapatunk az idősebbekhez hasonlóan ezüstérmet nyert. A vezetőedzőt, Szappanos Mátét kérdeztük.

Nehéz csoportba került az U15-ös röplabdabajnokság országos hatos döntőjében a Vasas SC együttese, mindjárt a torna elején a két talán legkeményebb riválissal, a Békéscsabával és a Nyíregyházával nézett szembe, ebből az utóbbit sikerült legyőznie. A keresztjáték során az MTK Budapestet, az elődöntőben pedig az UTE-t múlták felül a mieink.

Így az egy héttel korábbi U17-es torna után ezúttal is létrejött a Békéscsaba–Vasas döntő, amelyet ezúttal is a hazaiak nyertek. A díjakat Kotsis Attiláné (Gabi néni), a Vasas szakmai tanácsadója adta át.

 

 

„Összességében nagyon elégedett vagyok a hétvégével, szinte minden a tervünk szerint alakult. Kulcsfontosságú volt, hogy győzelemmel kezdtünk ebben a nehéz csoportban, ez olyan lendületet, amellyel lépésről lépésre bejutottunk a döntőbe. Azt kicsit sajnálom, hogy az aranyéremért vívott meccs a Békéscsaba ellen kicsit simán alakult, de alapvetően a hazaiak sikere volt a realitás, ezért azt gondolom, amit ki lehetett hozni ebből a hétvégéből, azt kihoztuk. Szépen csillogó ezüstöt nyertünk, örülök, hogy a játékosok mindezt átélhették. Ami a teljes szezont illeti, nem volt könnyű, újonnan vettem át ezt a társaságot, több korosztályból jöttek a lányok, kellett idő, amíg jó csapatot sikerült belőlük csinálni. Úgy érzem, pont a döntőre érett be a munkánk, és méltó módon tudtuk lezárni a szezont – értékelte a döntő után Szappanos Máté, az U15-ös csapat vezetőedzője.

A Vasas eredményei az U15-ös bajnoki döntőn:
Csoportmérkőzések: Vasas SC–Nyíregyháza 3:0, Vasas SC–BRSE 0:3
Keresztjáték: Vasas SC–MTK Budapest 3:1
Elődöntő: Vasas SC–UTE 3:0
Döntő: BRSE–Vasas SC 3:0

Hirdetések