2011.04.10. | Röplabda
Ma este a Városmajorban a női Extraliga 2010/2011-es fináléjának első mérkőzésére kerül sor a BSE és a Vasas Duna Autó Óbuda csapatai között.

Fiatal csapatunk az idei bajnokság alapszakaszát a második, a középszakaszt pedig a harmadik helyen zárta. A lányok teljesítménye meglehetősen hullámzó volt, hiszen a lejátszott húsz mérkőzés közül nyolcon vereséget szenvedtek. A negyeddöntő is nyögvenyelősre sikeredett hiszen „csak” három meccsen jutottak túl a fehérváriakon, az elődöntőre azonban – amikor a legnagyobb szükség volt rá – megérkezett az ihlet, három sima győzelemmel gázoltak át a Gödöllőn. 
Ennek ellenére cseppet sem lesz könnyű dolgunk ma este, és majd a későbbiekben sem, hiszen ellenfelünkkel bajnokság során négyszer találkoztunk, és minden alkalommal 0:3 lett a vége. 
Nem mi vagyunk tehát az esélyesek, de a csapat javuló formája alapján bizakodhatunk! 

Fokozza ezt a bizakodást a VasasTV néhány filmkockája is, amelyeket Gödöllőn, a harmadik elődöntő mérkőzésen vettünk fel!

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Az elődöntőt rövid pihenő követte, majd elkezdtünk készülni a döntőre, amire két és fél hetünk volt. Azt remélem, hogy sikerült a Gödöllő ellen tapasztalt lendületet fenntartani, erre szolgált a két edzőmérkőzés is az Újpest ellen, de természetesen az edzéseket sem hanyagoltuk el. 
Igyekeztünk minél jobban felkészülni az ellenfelünkből, élőben láttuk az utolsó elődöntőjüket és természetesen videón kielemeztük más találkozóikat is. A fizikai gyakorláson túl komoly hangsúlyt fektettem a szellemi felkészítésre, rengeteget beszélgettünk a várható szituációkról, azok megoldásáról.
Nehéz megjósolni a döntő végkimenetelét, de én optimista vagyok. Ha lányok mernek bátran, felszabadultan játszani, akkor egyáltalán nem lefutott a finálé. Látom, hogy már növekszik bennük is a feszültség, érzik itt az alkalom, most megmutathatják mit tudnak. Fontos lenne, hogy az elő két találkozó közül az egyiket sikerüljön megnyerni, mert ez jót tenne az önbizalmuknak. 
Legyen ez mindjárt a vasárnap este! 

ja       

 


Hirdetések