Jenkei Dániel, 2022.05.18. | Vízilabda

Két vereséggel és egy győzelemmel zárta a bajnoki nyolcas döntőt a Vasas SC ificsapata, amely így a hatodik helyen végzett.

Pénteken a Szőnyi úton vette kezdetét az ifik nyolcas döntője, számunkra rögtön egy Szeged elleni kulcsmeccsel.

Volt esély a négybe jutásra előzetesen, de az ellenfél a második és a harmadik negyedben egész egyszerűen állva hagyta a mieinket, így onnan már nem maradt nyitott kérdés, Bóbis Máté együttese pedig az alsó ágon folytathatta.

Másnap az Eger ellen szépen váltott a csapat, és a pénteki csalódottság után egy remek győzelemmel javítottunk a hangulaton.

A vasárnapi FTC elleni találkozó így az 5-6. helyért zajlott, és ahogy talán ez várható is volt, a fizikálisan erősebb zöld-fehérek nyerték a partit.

A Vasas SC ifjúsági csapata így az országos bajnokság hatodik helyén végzett, ami egy elismerésre méltó teljesítmény.
 


Bóbis Máté vezetőedzőt kértük értékelés a Final 8 után:

- Felemás hétvége volt ez nekünk, a Szeged elleni pénteki meccsen nem ilyen eredményre számítottam. Nyilván több oka van a vereségnek, de leginkább a jó egyéni teljesítmények hiányoztak. A Szeged fizikálisan nagyon erős volt, emellett jól játszottak azok a kulcsjátékosaik, akik OB I-es rutinnal is rendelkeznek. Nem sok időnk volt a vereség után, ennek ellenére az Eger elleni meccsre nagyon szépen összeszedtük magunkat, azzal a játékkal maximálisan elégedett voltam. Vasárnap a Fradi elleni vereségre lehet mondani, hogy papírforma, de én azért nem voltam elégedett, mert nem kellő hittel szálltunk vízbe, és ekkora különbség nincs a két csapat között. Jó tanulság volt ez a meccs is a jövőre nézve. Összességében azt mondhatom, hogy volt egy jól sikerült alap –és középszakaszunk, a Final 8 kapcsán pedig azért maradt bennünk némi hiányérzet. Ettől függetlenül szerintem a hatodik hely egy reális és egyben jó eredmény csapattól. Sok fiatalt is ki tudtam próbálni a szezon során, és bízom benne, hogy jövőre még jobbak, bátrabbak tudunk lenni. Folytatjuk az építkezést!

 

BENU Fiú Ifjúsági Országos Bajnokság
1. KSI
2. BVSC
3. Szeged
4. UVSE
5. FTC
6. Vasas SC
7. Eger
8. Pécs
Negyeddöntő
Vasas SC-Szegedi Vízipóló Suli 10-15 (4-4, 1-5, 2-5, 3-1)
Gólszerzők: Herczeg G. 5, Kedves B. 2, Hertzka, Básity, Peőcz Á., illetve Lakatos 5, Leinweber 4, Pörge Zs. 2, Varga M. 2, Kasza, Rébeli Szabó
Az 5-8. helyért
Tigra-ZF-Eger-Vasas SC 8-11 (3-2, 2-2, 2-4, 1-3)
Gólszerzők: Gólya 2, Biros S. 2, Lőrincz Á., Dóczi, Krizsai, Román, illetve Peőcz Á. 5, Hajdú B. 2, Herczeg G. 2, Fazekas, Kedves B.
Az 5. helyért:
Vasas SC-FTC Telekom 7-12 (0-4, 3-3, 1-5, 3-0)
Gólszerzők: Herczeg G. 4, Peőcz, Hajdú B., Szűcs, illetve Dubinák 3, Szőke 3, Spitz 2, Paján, Gál, Varga V., Klár

Hirdetések