Jenkei Dániel, 2022.05.18. | Vívás

Koch Máté kiváló párbajtőr-szezont fut: egyéniben bronzérem, csapatban negyedik hely Heidenheimből a világkupáról, utóbbi Nagy Dáviddal karöltve. 

Koch Mátéval többször is beszélgettünk az elmúlt hetekben, és rendre megfogalmazta a célt, hogy szeretne olyan pozícióba kerülni a világranglistán egyéniben, ami kiemelt státuszt biztosít számára a főtáblán.

Nos, ezért bőven tett is az utóbbi időszakban, hiszen előkelő világkupa-helyezéseket szállított, amit az elmúlt hétvégén egy bronzéremmel fejelt meg Heideinheimben, így el is érte a vágyát, kiemelt lesz a kairói világbajnokságon.

A németországi versenyen két olimpiai bajnokon, majd egy világbajnokon keresztül vezetett az útja a négy közé Halla Péter tanítványának. Az elődöntőben végül kikapott a francia Cannonetől, ám ez a bronzérem így is több mint kiváló, és fontos eredmény, ahogy ezt az előzőkben már taglaltuk.

Ami többi vasasos versenyzőt illeti: a főtáblára szintén feljutó Bányai Zsombor 38., Nagy Dávid pedig 45. lett.

Hamilton-Meike Jonatán 112., Bakos Bálint pedig a 186. pozícióban végzett.


Vasárnap pedig jött a csapatverseny, amely szintén nagyon fontos az egyre összeszokottabb magyar négyesnek (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely).

A mieink Kína és Ukrajna legyőzésével bekerültek a négy közé, hogy aztán Koreától és Franciaországtól két végletekig kiélezett asszóban alulmaradjunk. Így negyedik hely lett a vége, ami kapcsán egyáltalán nem lehet ok a szégyenkezésre.

 

(borítókép: hunfencing)


Hirdetések