B.V., 2022.05.09. | Birkózás

Öt arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet nyertek versenyzőink a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban rendezett kadet magyar bajnokságon, amelyen szakosztályunk száztizedik születésnapját is megünnepelhettük.

Vasárnap délelőtt tartotta klubunk az idén száztíz éves birkózószakosztály születésnapi ünnepségét, amelyet aztán a kadet szabadfogású és női országos bajnokság követett a Fáy utcában, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

A viadalon huszonkét súlycsoportban összesen 180 sportoló lépett szőnyegre, 127-en a fiúk, 53-an pedig a lányok mezőnyében. Nagy öröm, hogy szabadfogás csapatpontversenyében elsöprő hazai győzelem született: a négy bajnoki cím Baráth Károly, Fábián AndrásGazdag Ádám és Veress Bence nevéhez fűződik, ezen kívül még egy ezüst- és négy bronzérmet nyertek a mieink. A piros-kék éremkollekciót a lányok között Busa Réka tette teljessé egy elsőséggel.

 

 

A Vasas SC érmesei a kadet országos bajnokságon:
Arany: Busa Réka, Baráth Károly, Fábián András, Gazdag Ádám, Veress Bence
Ezüst: Arszunkaev Musza
Bronz: Arszunkaev Ahmad, Tallián Máté, Adelmann Márk, Zimonyi Barna
(A versenyzőket a Bábszky Gergely, Wöller Gergő, Fábián János, Wöller Ákos, Ubránkovics Csaba összeállítású szakmai stáb készítette fel.)

A rendkívül sikeres viadalt követően így értékelt edzőnk, Wöller Gergő: „Várható és elvárható volt, hogy a pontversenyt megnyerjük, hiszen erős ez a korosztályunk szabadfogásban, de az érmek számában a saját elvárásainkat is túlteljesítettük. Nem nagyon volt olyan az utóbbi időben magyar bajnokságon, hogy tíz dobogós helyezésünk is legyen, nagyon ritka az ilyen. Sok jó teljesítményt láttam a fiataloktól, de azt gondolom, hogy még ennél is több van bennük, ezt nekik is elmondtam. Bár a szövetségi döntésnek ezt még meg kell erősítenie, de jelenleg úgy tűnik több versenyzőnk is ott lehet a nyári kadet Európa-bajnokságon.”

A tíz érem után Wöller Ákos edző is dicsérte a vasasos fiatalokat: „Nagyon jól éreztem magamat ezen a különleges magyar bajnokságon, hiszen rendkívül jól szerepeltünk. Sikerült azokat a fontos mérkőzéseket megnyerni, amelyek válogatottságot jelenthetnek a versenyzőinknek, hogy ezt kijelenthessük, meg kell várnunk a szövetség döntését. Az előttünk álló időszakban sem fogunk unatkozni, a héten páran Bukarestben szerepelnek, utána jön a junior ob, nyáron pedig a világversenyek várnak ránk.”


Hirdetések