B.V., 2022.05.05. | Jégkorong

Az U18-as válogatott megnyerte a múlt héten, Asiagóban rendezett I/B világbajnokságot. A magyar csapat tagja volt klubunk játékosa, Balasits Barnabás is, őt kérdeztük.

Százszázalékos mérleggel nyerte meg az Olaszországban tartott U18-as I/B csoportos jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott, amelynek tagja volt 18 éves csatárunk, Balasits Barnabás is, akit néhány nappal a torna után kérdeztünk.

- Hogyan értékeled a világbajnokságot? Számítottál arra, hogy aranyéremmel a nyakadban haza Asiagóból?

Nagyon boldog vagyok természetesen. A világbajnokságból természetesen a lehető legtöbbet akartuk kihozni, néhány évvel ezelőtt viszont nem számítottam rá, hogy nekem egyszer ilyen élményben lehet részem. Még most is próbálom elhinni, hogy mit értünk el. Úgy éreztem, a csapat végig fegyelmezetten végrehajtott a taktikai utasításokat, nagyon egységesek voltunk. Szerintem ebben voltunk jobbak a többi csapatnál.

- A saját teljesítményeddel elégedett vagy?

Összességében igen. Gólt ugyan nem sikerült szereznem, de volt pár asszisztom. Úgy érzem, egyénileg is kihoztam ebből a tornából, amit tudtam.

 


Balasits Barnabás (jobbra) még mindig próbálja elhinni, hogy megnyerték az I/B világbajnokságot Fotó: Dobos Sándor/MJSZ

 

- Az U20-as és U18-as korosztályt is beleértve Te voltál az egyetlen vasasos játékos a fiú-világbajnokságokon. Éreztél emiatt valamiféle felelősséget?

Nagyon örültem, amikor a klub közösségi oldalán megosztották, hogy bekerültem a csapatba, majd láttam mennyien lájkolják a bejegyzést. Aztán elkezdtem egy kicsit gondolkozni ezen, hogy ha ennyien szurkolnak nekem otthonról, akkor valamit azért le is kéne tennem az asztalra Olaszországban. Ez a vb előtti napokban egy kis terhet jelentett ez, de az első meccs kezdetével elszállt, és már csak a játékra koncentráltam.

- A feljutás azt jelenti, hogy a világ legjobb tizenhat csapata közé jutottak ebben a korosztályban. Mit jelent ez szerinted a magyar jégkorongnak?

Szerintem szép eredmény, amit elértünk, utoljára hat évvel ezelőtt járt ezen a szinten az U18-as válogatott. Sajnos én jövőre már nem leszek ifjúsági korú, ezért az I/A divízióban nem próbálhatom ki magamat, viszont jó, hogy a fiatalabbak ilyen lehetőséget kapnak, és erős ellenfelekkel szemben fejlődhetnek. Remélem, ki is harcolják majd a bennmaradást!


Hirdetések