2011.03.20. | Röplabda
Röplabdásaink nem húzták tovább a dolgot, másodszor is legyőzték idegenben a Gödöllőt és bejutottak a bajnoki döntőbe.

TEVA-Gödöllői RC – Vasas-Duna Autó Óbuda 1:3 (–19, 18, –21, –16)
Gödöllő, 300 néző
Vezette: Ujházi, László É.

Gödöllő: Kriegel É. 6, Merkószki 9, Szakmáry 8, Németh Zs. 7, Kriegel Zs. 5, Széles 12. Csere: Lékó (liberó), Kecskés, Szűcs Zs.
Edző: Deme Gábor

Vasas: Milovits 6, Nagy E. 8, Dékány 19, Takács Zs. 12, Miklai 14, Borsos 1. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Lutter L., Oláh V. 2, Horváth G. Edző: Jókay Zoltán

Sárga lap: Deme Gábor (negyedik szett), illetve Jókay Zoltán (második szett).

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 5:8, 12:14, 17:19, 18:23.
2. játszma: 8:3, 14:8, 19:13, 23:18.
3. játszma: 6:8, 10:14, 16:15, 20:17, 21:23.
4. játszma: 3:8, 10:14, 13:19, 15:23

Mindenre elszánt hazaiak fogadták a mieinket, az első perctől az látszott, nem törődtek bele, hogy már egyáltalán nem ők az esélyesei a párviadalnak. A lányok azonban felvették a kesztyűt, átmentve a két nappal ezelőtti formát okosan, megfontoltan játszottak és végig vezetve nyerték meg az első szettet. 
Sajnos a folytatásban is őriztük a csütörtöki a hagyományt, megint egy egész játszmán át tartó hullámvölgy következett, egyenlítettek a hazaiak, még Jókay Zoltán is figyelmeztetésben részesült.

A harmadik szett meglehetősen hektikusra sikeredett. Jól kezdtünk, vezettünk 14:10-re, amikor minden különösebb ok nélkül szétesett a játékunk, produkáltunk egy 3:10-es szériát. Aztán 17:20-nál jött a feltámadás, a sorsdöntőnek tűnő pontot 20:20-nál Oláh Vivien szerezte, majd Miklai és Takács nagy ütésekkel lezárta a játszmát.
Ekkor már valahogy benne volt a levegőben, hogy itt csak a Vasas győzhet. Így is lett, bár a szett közepén elképesztő nyitáspárbaj szemtanúi lehettünk, igaz negatív értelemben. Ettől eltekintve magabiztosan uraltuk a játékteret, Vatai minden labdát összeszedett, Milovits jól szolgálta ki a társakat, Dékány pedig nagy ütések mellett okos ejtésekkel is észre vétette magát.
A végén aztán jöhetett az összeborulás, a körtánc és a pacsizás a szurkolókkal. Páholyból figyelhetjük a BSE és az Újpest elhúzódó párviadalát.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Örülök nagyon és elégedett is vagyok a látottakkal, bár a rejtély továbbra is fennáll. Igaz az érdekeltek, a lányok sem tudják a magyarázatot arra, hogy a jóról időnként miért váltanak át a rosszra. A második szett ma is ilyen volt, másra nyitottunk mint addig, nem azokat a blokkokat alkalmaztuk mint addig, el is veszítettük. A szünetben egyet kértem tőlük, azt tegyék amit biztosan meg tudnak valósítani.
Alapvetően jó teljesítményt nyújtottak a játékosaim, Miklai Zsanettet azért emelném ki közülük, mert a debreceni kupamérkőzéseken nagyon maga alatt volt, onnan állt fel, és főleg az utolsó két találkozón nagyon magabiztos volt. 
Az első megnyert mérkőzés után már el tudtam képzelni, hogy három játéknap alatt befejezzük. Éreztem az erőt és a hitet a csapatban, tudtam ha fejben bírjuk, akkor jobbak vagyunk az ellenfelünknél. A szezon során egyre inkább összeérett a társaság, a magyar élmezőny pedig roppant szűk, hamar kiismerik egymást a csapatok. Ha képesek vagyunk ezt a tudást kihasználni, akkor bárkit legyőzhetünk, fejben dőlnek el a dolgok és a döntőtől sem félek, legyen bárki is az ellenfelünk. 

ja     
fotó: Doba István     

 


Hirdetések