Gy. Szabó Csilla, 2022.04.30. | Kosárlabda

A Sport11-ben játszott mérkőzés második felében mutatott magabiztosabb teljesítményének köszönhetően férfi csapatunk hétponttal legyőzte a Budapesti Honvéd együttesét a rájátszás elődöntőjének második találkozóján. Ezzel akadémistáink egyenlítettek a párharcban, a harmadik meccset kedden rendezik a Honvéd otthonában.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, rájátszás. 1-4. helyért. 2. mérkőzés.

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd  82-75 (17-14, 23-20, 15-21, 27-20)

Vasas: Dormán (7), Kerkai (7), Andrássy (5), Radics (5), Boros (5/3). Csere: Farkas (12/3), Sólyom (5), Bagó (12), Medve (21/15), Kelemen, Barócsi (3).

Honvéd: Tanoh (5/3), Takács (8/3), Mijovic (18/9), Markovic (10), Völgyi (10). Csere: Simon (14/3), Czirbus (4), Wirth (3/3), Kopácsi (3/3), Hajdu, Tarján.


A Sport11-ben fogadták akadémistáink a Budapesti Honvéd csapatát a rájátszás elődöntőjének második mérkőzésére, amely a vendégtől Takács hárompontosával indult. Együttesünk első kosarát Boros Márk szerezte, amire a honvédosok azonnal válaszoltak és őrizték három-négy pontos előnyüket. A nyolcadik percben Sólyom Botond büntetőivel sikerült egyenlítenünk, majd előnyhöz jutni. A negyed utolsó dupláit Andrássy Géza, valamint Sólyom szerezte, s három pontos vezetéssel zártuk a játékrészt.

A második negyedben folytatódott a harc, felváltva vezettek a csapatok. A 17. perc végétől (28-28), Sólyom egyenlítésétől azonban nem adtuk már át az előnyt, amiben Medve Máténak volt a legnagyobb szerepe, hiszen nyolc pontot szerzett kevesebb, mint három perc alatt. A félidőre hatpontos vezetéssel vonulhattunk.

A nagy szüntet követően Boros sikeres távolijával indult a harmadik negyed, majd Kerkai Ákos és Dormán Balázs találatával tizenegyre nőtt az előnyünk. A vendégek a 24. percben szerezték a második félidő első kosarát Völgyi révén (45-36). Ezt követően egyre jobban dobtak a honvédosok, s módszeresen le is dolgozták a hátrányukat. A 29. percben Simonnak köszönhetően pedig fordítottak (54-53). Bagó Martin kosarával ismét előnyhöz jutottunk, amelyre Takács egy büntetővel válaszolt, így 55-55-re alakult az eredmény.

A végjátékot a vendégek kezdték jobban, Mijovic duplájával ők vezettek először. Kerkai, Farkas Attila és Medve kosarai révén azonban fordítani tudtunk, mi több, nyolcpontos előnyhöz jutottunk a 34. perc végére. A honvédosok mindent megpróbáltak, hogy faragjanak a hátrányukból, de csak négy pontra tudták megközelíteni csapatunkat. A 37. majd a 38. percben kulcsfontosságú volt Medve egy-egy sikeres távolija, amellyel tízpontosra nőtt az előnyünk (75-65). Az utolsó percekben a Honvéd próbált közelebb kerülni, ami részben sikerült is, ám egyenlíteni nem tudtak.

A párharc második meccsét tehát hétponttal nyertük, s így jelenleg 1-1 az állás.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a srácoknak! A mai célunk az volt, hogy kijavítsuk azokat az apróságokat, amelyeket az előző meccsen nem sikerült jól végrehajtanunk. A mérkőzés nagy részében jó volt a hozzáállásunk és a mentalitásunk. A döntő pillanatokban mindenkinek sikerült helytállnia, de a negyedik negyedben Medve volt a támadásokban a meghatározó emberünk. Az előttünk álló út azonban még hosszú, ezért koncentráltnak és alázatosnak kell maradnunk.”

Medve Máté, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon örülünk a győzelemnek, nagy csata volt a mai. Ugyanakkor nincs sok időnk ezzel foglalkozni, hiszen kedden újabb mérkőzés következik, arra kell koncentrálnunk.”

Fotók: Bornyi Márton


Hirdetések