Jenkei András, 2022.04.29. | Atlétika

A Vasas szépreményű rövidtávfutó-ügyességi csoportja április elején az Adriai-tengerparton, kiváló körülmények között készülhetett az év folyamán rá váró megmérettetésekre.

A Vasas atlétái számára, mindenképpen az idény egyik csúcspontjának számít a május 14-15.-én Győrben megrendezendő csapatbajnoki elődöntő, ahol a piros-kék csapat nagyrészét Kun-Szabó Balázs tanítványai alkotják majd. A már eddig is számos szép eredménnyel büszkélkedhető, ám még mindig a pályája elején járó szakember elégedetten foglalta össze az edzőtábor történéseit.

„Az itthoninál kedvezőbb időjárási körülmények mindenképpen döntő tényezőt jelentettek a tervezésnél, hiszen 3-4 héttel a szabadtéri idény kezdete előtt elsősorban a minőségi technikai munka végzésének megvalósítása állt a középpontban. Emellett pedig a számunkra nagyon fontos CSB szempontjából a csapatépítésre és a ’feltüzelésre’ is nagy hangsúlyt fektettem. Viszonylag bővebb létszámmal utaztunk el Bar-ba, én egyfelől szeretek így dolgozni, másrészt a nagyobb társaság jó hatással van a hangulatra, az edzésmorálra is, és nem utolsósorban mindenkinek akad megfelelő edzéspartnere.”

Egy-egy edzőtábor esetében kulcskérdés a megfelelő körülmények megléte, és az előzetes tájékozódás megalapozottságát a helyszíni tapasztalatok mindenben alátámasztották.

„Az eddigi legszínvonalasabb tábort nyugtázhatom az eddigiek közül, amelyekben a csoportommal jártam. A szállodánktól 500 méterre volt található a magasszínvonalon felszerelt (új gátak, kifogástalan magas- és távolugró helyek) atlétika pálya. A munkánk hatékonyságát pedig nem csak ez, hanem az ott megtapasztalható atmoszféra is nagyban növelte, hiszen velünk egyidőben edzett ott egy erős svéd társaság, valamint ott gyakorolt a szerb válogatott egy része is. A színvonalat jól jelzi egy-egy 192 illetve 233 cm-es egyéni csúccsal rendelkező női illetve férfi magasugró jelenléte, akik biztos, hogy komoly motivációt jelentettek tehetséges ifjú magasugróimnak. Szerekkel kifejezetten jól ellátott konditeremben végezhettük az erősítőmunkát, a megfelelő regenerációban pedig, a szállodában található medence, valamint az attól 30 méterre fekvő tenger (terhelés után az izomzat hűtése) tett nagyon jó szolgálatot.
Nagyon lényeges a megfelelő táplálkozás, a kemény edzések mellett. Ezen a téren sem lehetett panaszunk. Napi négy étkezésre volt lehetőség, minden szükséges tápanyag a sportolók rendelkezésére állt, húsokkal, zöldség-gyümölcsökkel kifogástalanul el voltunk látva.”

Természetesen nem hiányzott a táborból az U20-as világbajnokságot és Eb-t is megjárt gátfutó tehetségünk, Bánóczy Árpád sem.
„Árpi egy kellemetlen sérülésen van túl, meglátásom szerint már 90%-os az állapota, képes volt igazán minőségi munkát végezni, már öt gátra rá tudott menni…
Említeném még felnőtt bajnoki érmes sprinter Bundschu Patrikot, akinek formája is biztató, pozitív hogy elkerülték a sérülések, mint ahogy az is, hogy több egyéni csúcsot javított a súlyemelő tárcsákkal.
Jól összedolgozott Decker Szonja, Füleky Dorottya és Mórocz Boglárka, színvonalas résztávos edzéseket végeztek, kíváncsian várom, hogy a CSB-n az egyéni számokon túl mire lesznek képesek váltóban. A két magasugrólány Macsali Blanka és Lak Réka pedig egy háziversenyen megjavította az egyéni legjobbját.”

Az elmondottak azt sejtetik, hogy érdemes volt ellátogatni a „Fekete-hegyek közé”. A szakmai konzekvencia egyértelműen pozitív, és a sportolókban valószínűleg az Óváros megtekintése, és az ahhoz kapcsolódó kirándulás is maradandó élményként rakódik majd le, muníciót adva a közelgő versenyekre.


Hirdetések