B.V., 2022.04.25. | Jégkorong

Hétfőn kezdődik az U18-as I/B-világbajnokság az olaszországi Asiagóban. A hétfőn 16 óratól a szlovénokkal meccselő magyar válogatott keretében szerepel klubunk játékosa, Balasits Barnabás is.

A nemrégiben véget ért győri leány U18-as I/A jégkorong-világbajnokságon két Vasas-játékos volt érdekelt: a magyar válogatottban Metzler Regina, az olaszban pedig Carlotta Regine. Carlotta az olaszokkal ráadásul bronzéremnek is örülhetett, miközben a magyar csapat a negyedik helyen zárt.

Hétfőtől pedig a fiúk U18-as vébéje következik, ők pillanatnyilag egy osztállyal lejjebb, az I/B csoportban szerepelnek. Svasznek Bence szövetségi edző múlt kedden jelölte ki az olaszországi Asiagóba utazó 22 fős keretet, amelyben helyet kapott klubunk játékosa, Balasits Barnabás is.

 


Fotók: Magyar Jégkorong Szövetség

 

A magyar fiúk hétfőn 16 órakor játsszák az első mérkőzésüket a szlovénok ellen, majd sorban következik a lengyelek, az osztrákok, az ukránok, majd végül a házigazda olaszok elleni összecsapás. A torna az első helyezettje feljut az I/A csoportba, az utolsó pedig kiesik a II/A-ba.

A magyar válogatott programja az asiagói U18-as I/B vb-n:
április 25., hétfő, 16: Magyarország–Szlovénia
április 26., kedd, 12.30: Magyarország–Lengyelország
április 28., csütörtök, 12.30: Magyarország–Ausztria
április 29., péntek, 16: Magyarország–Ukrajna
május 1., vasárnap, 19.30: Olaszország–Magyarország

Hirdetések