Gy. Szabó Csilla, 2022.04.24. | Kosárlabda

Fegyelmezett és sokszor látványos játékkal nyert az irányítóját sérülés miatt nélkülöző együttesünk a BKG otthonában. A szigetszentmiklósi 16 pontos győzelemmel gárdánk bejutott a legjobb négy közé.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. 1-8. helyért. 5. mérkőzés

BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia 65-81 (18-23, 16-15, 24-19, 7-24)

BKG: Nagy Benedek (8), Nagy Botond (27/21),  Allen (15), Buzás (4), Lakatos (5). Csere: Ormai, Halász (2), Szeleczki (4), Reizer, Szanyi.

Vasas: Radics (9), Dormán (15), Boros (2), Medve, Andrássy (13). Csere: Kerkai (4), Farkas (12/3), Barócsi (7/3), Sólyom (7/3), Bagó (12).


A legjobb négy közé kerülésért folyó párharc utolsó, mindent eldöntő, ötödik mérkőzésére irányítója, Moravcsik Áron nélkül volt kénytelen felállni csapatunk Szigetszentmiklóson. A negyedik találkozó sokszor már-már durva jeleneteinek egyik számunkra kellemetlen következménye volt kulcsjátékosunk sérülése. Helyettesítésére Dormán Balázs vállalkozott, mint utóbb kiderült sikeresen.

A házigazdák kosaraival kezdődött a találkozó, akadémistáink közül Andrássy Géza talált be először két sikeres büntetőjével, majd ő is folytatta két duplával. Dormán szép betörésével egyetlen pontosra faragtunk hátrányunkat, majd Bagó Martin találatával először jutottunk vezetéshez (11-10) a hatodik percben. Nagy Botond távolról válaszolt és fordított, ám nem sokáig, mert Farkas Attila és Sólyom Botond kosaraival végül öt pontos előnnyel zártuk az első negyedet.

A második negyed elején Radics Gerzson volt a legaktívabb pontszerzőnk, a 15. percben az egyik sikeres közelijének köszönhetően már tizenkét ponttal léptünk el a BKG-tól. Ekkor szemre is tetszetős játékkal őrizte biztos vezetését csapatunk, majd Nagy Botond néhány villanását követően, négy pontos vezetéssel térhettünk pihenőre.

A második félidő rosszul indult a számunkra, Andrássy kosarát leszámítva az első öt percben nem tudunk pontot szerezni, miközben Nagy Botond újra megtalálta hárompontos formáját, s a házigazdák nemcsak ledolgozták hátrányukat, de öt pontos előnyhöz is jutottak (45-40). Dormán büntetőjével, majd Barócsi Ádám és Farkas Attila közelijével azonban sikerült felzárkóznunk, a negyed végéig kiélezett maradt a harc. Már-már úgy tűnt ismét vezetéssel zárhatjuk a játékrészt, ám Nagy Botond szinte a dudaszóval egyidőben talált be igen messziről, s ezzel a BKG egy pontos vezetéshez jutott.

A hajrába lényegi különbség nélkül fordultak a csapatok. Akadémistáink láthatóan nem bízták a véletlenre a meccs sorsát, keményen védekeztek, miközben Kerkai Ákos értékesítette a javára megítélt büntetőket, majd Bagó és Dormán pontjaival hétpontosra nőtt az előnyünk. Dormán pedig csak ment tovább, és újabb kosarainak köszönhetően immáron tíz ponttal vezettünk. A szigetszentmiklósiak egyre elkeseredettebben próbálkoztak, ám ezúttal nem jöttek be a távoli dobásaik, a palánk alatt pedig mi voltunk a figyelmesebbek és a határozottabbak. Barócsi gyönyörű triplájával két perccel a vége előtt már tizenkét ponttal vezettünk. Ez a már jelentős előny láthatóan kedvét szegte a házgazdáknak, akik a hátralévő időben egyszerűen nem tudtak kosarat szerezni. A 16 pontos győzelem pedig azt is jelentette, hogy akadémistáink a legjobb négy között folytathatják a rájátszást.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, minden tiszteletem az övék, szerény véleményem szerint az egész magyar és budapesti kosárlabda társadalomnak tisztelnie kéne őket azért, amit az elmúlt egy hónapban elértek. Annak ellenére, hogy sok problémával küzdünk, tudtuk, hogy ez az utolsó lehetőségünk, s ma úgy játszottunk, mint az igazi Vasas. Minden játékos fel tudott nőni a feladatához, feszegették a határaikat, pedig nélkülöznünk kellett a liga egyik legjobb irányítóját, Moravcsik Áront. Ezt a győzelmet neki és a hosszú ideje sérült Kelenföldi Domának ajánljuk. A meccsről még annyit, hogy szerintem tökéletesen védekeztünk, a negyedik negyedben mindössze hét pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Most a pihenésre koncentrálunk, hiszen szerdától új kihívások jönnek.”

Fotó: Vasas Akadémia

 


Hirdetések