B.V., 2022.04.21. | Kézilabda

A múlt héten rangos csehországi nemzetközi utánpótlástornán vettek részt utánpótláscsapataink. A tapasztalatokról Gálfalvi Áron, a serdülők vezetőedzője számolt be.

Kivételes lehetőséget kaptak a múlt héten utánpótláskorú kézilabdázóink, akik a csehországi Prága-kupán próbálhatták ki magukat a nemzetközi mezőnyben. A serdülők mezőnyében Vasas I. együttese a nyolc, a Vasas II. pedig a négy közé jutásért szenvedett vereséget.

A tapasztalatokat Gálfalvi Áron vezetőedző foglalta össze:

„Két serdülőcsapattal vettünk részt a Prágai Nemzetközi Kézilabda Tornán (PHC 2022), nagy élmény volt a lányoknak, hogy ekkora volumenű eseményen szerepelhettek. A 2005-2006-os korosztályba 10 ország 46 együttese nevezett. A Vasas SC l. csapata a csoport második helyezettjeként felsőházban folytatta a küzdelmeket (4 győzelemmel és 1 vereséggel). Nagyon szerettünk volna jobb eredményt elérni, hármas csoportból való tovább lépéshez két győzelemre lett volna szükségünk (1 győzelem, 1 vereség). Ez az eredmény végül a 9-21. helyre volt elegendő, utólag vigaszként könyveljük el, hogy a tornagyőztes, cseh TJ Sokol Porubát a csoportban 11:9-re legyőztük. A Vasas SC ll. csapata a harmadik helyről szintén a felsőházban folytatta (3 győzelemmel, 2 vereséggel). A selejtezőcsoportjukat egy cseh és egy német csapat legyőzésével megnyerték és a legjobb nyolcba jutottak, ahol egy dán csapat bizonyult jobbnak. Gratulálunk lányainknak az elért eredményekhez és külön köszönet az egyesületnek, hogy biztosította a tornán való részvételt!”

Az ifjúsági korosztályban 21 csapat nevezett a viadalra, a mieink négy cseh és két dán csapattal mérkőztek a csoportkörben, és ugyan ebből négy mérkőzést is megnyertek az egymás elleni eredmények összevetése alapján a negyedik helyen végeztek. Így az alsó ágra kerültek a lányok, amelyen az első mérkőzésen megállította őket egy cseh csapat. Hozzá kell tenni, hogy sérülések és tanulmányi kötelezettségek miatt csak 12 játékossal szerepelt ifi csapatunk a tornán, valamint Géber Zsolt vezetőedző sem tudott ott lenni a játékosaival.

Érdekesség, hogy az ifik címvédőként szerepeltek a Prága-kupán, amelyet legutóbb 2019-ben rendeztek meg. A játékosok a szabadidejükben a cseh főváros nevezetességeivel is megismerkedhettek.

 

 


Hirdetések