Jenkei Dániel, 2022.04.19. | Röplabda

Harmadszor is legyőzte a Vasas Óbuda a Szent Benedeket az Extraligában, így a mieink készülhetnek a Békéscsaba elleni bajnoki döntőre.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

VASAS ÓBUDA-SZENT BENEDEK RA 3:0 (19, 13, 15)
Folyondár utca, 250 néző. Vezette: Adler, Tillmann

Vasas: Zernovic 7, Kalicanin 4, Bannister 12, Boyko 14, Abdulazimova 12, Fábián 5. Csere: Juhár, Bamba (liberók), Vezsenyi, Király-Tálas, Papp O. 1, Török, Kump, Stankovics. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SZBRA: Bleicher 1, Savovic 7, Koprivica 9, Stijepic 3, Kiss G. 8, Jimerson 4. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 1, Szerényi, Vacsi 1, Lekic. Vezetőedző: Dejan Desnica 

A párharc végeredménye: 3-0 a Vasas javára. 


A három bajnoki elődöntős összecsapás során talán most mutatta a legkoncentráltabb játékot a Vasas Óbuda, a fürediek csak az első szett elején tudták tartani a lépést a mieinkkel, utána már Boykóék akarta érvényesült, így a mieink egy sima 3:0-s sikerrel a meccset és ugyanilyen arányban a teljes párharcot is megnyerték.

Következhet a finálé, az örök rivális Békéscsaba ellen, amely a Kaposvárt múlta felül a másik elődöntőben.

Giannis Athanasopoulos a Vasas Óbuda honlapjának: - Mindig ezek a mérkőzések a legnehezebbek, tudatosítani kellett a játékosokban, hogy ez a találkozó is 0:0-ról indul. Ez maximálisan sikerült, a lányok az elejétől a végéig koncentráltan röplabdáztak és meggyőző sikerrel bizonyították, ott a helyük a fináléban. Nagyon várjuk a Békéscsaba elleni döntőt, nem sok csapatnak adatik meg, hogy három aranyéremért játszhat. Köszönöm Jámbor Jánosnak és a teljes stábnak, hogy nem szenvedtünk hiányt a szezon során semmiben, a szurkolóknak pedig azt, hogy újfent fantasztikus hangulatot teremtettek. Várjuk őket az aranycsatában is!

 


Hirdetések