Gy. Szabó Csilla, 2022.04.18. | Curling

Idén is ezüstérmet nyert az országos csapatbajnokságban a Vasas G-Force férfi együttese. A négy héten át zajló A-ligás küzdelmekben összesen három női és két férfi gárdánk vett részt, amire különösen büszkék lehetünk.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt a hazai curlingszövetség kénytelen volt hat hétre széthúzni a csapatbajnokságot. Idén már nem volt szükség hasonló óvintézkedésre, ám a pályára lépő együtteseknek így sem volt könnyű dolguk, hiszen a betegségek erősen befolyásolták az egységek teljesítményét. Így voltunk ezzel mi is, különösen a hölgyek küzdelmeiben, a Vasas Nők emiatt nem is tudta megvédeni bajnoki címét.

„Szakmai szempontból különösen fontos megemlíteni, az A-ligában szereplő együtteseink nagy számát – kezdte értékelését Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának igazgatója. – Erre a hangsúlyos jelenlétre alapoztuk azt az optimista várakozást, amellyel a küzdelmekre készültünk. Az élet azonban közbeszólt, folyamatos betegségek akadályoztak bennünket a meccsek során, többször kulcsjátékosok estek ki a sorozatból. Többnyire háromnál nem is volt több hadra fogható emberünk, ám az is előfordult, hogy találkozót kellett feladnunk a hiányzók nagy száma miatt. A nehéz helyzet ellenére hősiesen küzdötte végig valamennyi egységünk ezt a négy hetet, amire különösen büszke vagyok.”

Dencső Blanka szerint azonban a nehézségeknek is volt kedvező oldala, ami a fiatalok plusz játéklehetőséghez jutásában nyilvánult meg. Ennek valódi hatása azonban csak hosszútávon lesz majd érezhető az eredményekben. Persze ez utóbbi az idén sem maradt el, hiszen a Vasas G-Force nagyszerű játékkal végzett a férfiak mezőnyében az alapszakasz második helyén, majd az elődöntőt nyerve, a döntőben ezüstérmet szerzett. Férfi csapatunk hat év alatt immáron a negyedik fináléjában vett részt, s bár ismét a második hellyel kellett beérniük, emiatt nincs bennük szomorúság. Nagy csatában, egy jobb gárdától szenvedtek végül vereséget.

Kicsit unalmas már ez az ezüst, jó lett volna egy fényesebbet szerezni – jegyezte meg tréfásan Szabó Gergely, a Vasas G-Force kapitánya, a finálét követően. – De komolyra fordítva a szót, végig nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. S bár két hétvégén minket is érintettek a betegségek, a végső helyezésünket ez szerencsére nem befolyásolta. A tavalyihoz képest volt némi változás az összeállításban, emiatt picit döcögősen indultunk a sorozatban. De nagyon gyorsan összeszoktunk, s végül igen magas színvonalú játékkal lettünk másodikak az alapszakaszban. Az elődöntő fontos meccs volt, hiszen egyetlen találkozón múlt a döntőbe jutás. Büszke vagyok a csapatra, hogy végig nagyon jól koncentrálva sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk. Ezzel el is értük a kitűzött célunkat, vagyis a döntős szereplést. Az UTE elleni fináléban apró hibák döntöttek, a hazai bajnokság legtöbbet edző és pillanatnyilag legerősebb csapatával szemben. Csak egy picivel voltak jobbak nálunk, de sportszerű és színvonalas küzdelemben maradtunk alul. Végig lelkesen és alázatosan, nagyszerű szellemben küzdöttünk, amiért büszke vagyok csapatomra.”

Országos csapatbajnokság. A-liga. Budapest.
Nők. Végeredmény: 4. Hackers
(Tatorján Írisz, Mercz Dóra, Patona Ágnes, Tóth Teodóra. Edző: Szarvas Mónika). 5. Vasas Nők (Szentannai Ágnes, Joó Linda, Nagy Laura Karolina, Tóth-Csősz Orsolya, Dobor Dia Regina, Szekeres Ildikó. Edzők: Jakab Zoltán és Nagy Gyöngyi), 6. Vasas Ice Ladies (Stéger Anett Nóra, Tüskéné Borszéki Erika, Szurmai-Palotai Piroska, Dencső Blanka, Nagy Lola Olimpia, Szurmai Emma Erzsébet).
Férfiak. Elődöntő: Vasas G-Force – FTC Fatherock 10-2.
Döntő. 1. mérkőzés: UTE Férfi 1. – Vasas G-Force 7-6; 2. mérkőzés: UTE Férfi 1. – Vasas G-Force 8-5.
Végeredmény: 1. UTE Férfi 1. 2. Vasas G-Force (Lados Tamás, Miklós Nándor, Nagy György, Szabó Gergely, Besnicz Péter, Szarvas Gábor) … 6. Vasas SC Titánok (Trauttwein András, Asztalos Bálint, Tüske Milán, Nagy Viktor, Kárász Raul, Marusinecz Marcell. Edzők: Sárdi Péter, Christian Repmann).


Hirdetések