Jenkei Dániel, 2022.04.16. | Röplabda

Balatonfüreden is nyert a Vasas Óbuda, így már csak egy győzelem választja el az Extraliga finálétól.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SZENT BENEDEK RA-VASAS ÓBUDA 0-3 (-20, -23, -20)

Balatonfüred, 200 néző. Vezette: Horváth M., Mezőffy

SZBRA: Iosia 1, Savovic 11, Jimerson 3, Stijepic 10, Kiss G. 8, Vacsi 9. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Koprivica 5, Lekic. Vezetőedző: Dejan Desnica 

Vasas: Zernovic 6, Kalicanin 6, Bannister 21, Boyko 6, Abdulazimova 11, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Kump, Török, Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos 

A párharc állása: 2-0 a Vasas javára. 


Egészen máshogy alakult ez a találkozó, mint az elődöntő nyitó összecsapása, és ez elsősorban a Szent Benedek ellenállásán múlt, hiszen a nagyszombaton rendezett összecsapáson nem igazán tudták megnehezíteni a Vasas Óbuda dolgát.

Egyedül a harmadik szettben tudtak a hazaiak huzamosabb ideig vezetni, de akkor is jött néhány klasszis megoldás Zernovicséktól, így végül sima három szettel sikerült lezárni a balatonfüredi kirándulást. Különösen a hűséges Vasas-keménymag örömére.

Folytatás kedden a Folyondár utcában, reményeink szerint átlépve a döntő kapuját.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző a Vasas Óbuda honlapjának: - Tudtuk, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés, amit nem is kezdtünk jól, de aztán sikerült megnyernünk az első szettet. A második játszmának csak a befejezése volt nyögvenyelős, majd a harmadikban megmutattuk, milyen jó csapatunk van és mennyire együtt vagyunk: 10-16-nél sem adtuk fel és végül viszonylag simán lezártuk a találkozót. Mostantól a keddi meccsre fókuszálunk, szeretnénk bejutni a döntőbe.
 


Hirdetések