Gy. Szabó Csilla, 2022.04.12. | Karate

A Vasas SC 20 esztendős karatékája, Mérő Bálint, bekerült a jövő évi, budapesti felnőtt világbajnokságra készülő válogatott kata-keretbe. A hétvégén Lengyelországban vett részt nemzetközi tornán, amelynek U21-es korosztályában az ötödik helyen végzett, klubunk másik versenyzőjéhez Csicsay Gergelyhez hasonlóan.

Hosszabb kihagyást követően, Łódź-ban lépett ismét tatamira karateszakosztályunk két fiatal versenyzője, akik a Harasuto-kupán már az április végi országos bajnokságra készültek.

Bálint és Gergő teljesítményét a pillanatnyi forma szerint kell megítélni, régóta nem versenyeztek, gyakorlatilag a visszatérést szolgálta a lengyelországi túra – értékelte a két ötödik helyet Egri Tamás a szakosztály igazgatója. – Sok elemben kifejezett fejlődést mutattak az edzésen gyakoroltakhoz képest, amivel még engem is megleptek. Tíz nap múlva kezdődik az országos bajnokság Budapesten, így a felkészülési programunkba tökéletesen illeszkedett ez a megméretés. De még ennél is jobb hír, hogy Bálint bekerült a felnőtt vb-re készülő válogatottba. S bár abban a kata-csapatban egy másik stílusban kell majd bizonyítania, szerintem nem fog neki gondot okozni az átállás. Jó képességű, erős akaratú versenyző, meg fogja oldani ezt a helyzetet is.”


Mérő Bálint és Egri Tamás most már a felnőtt vb-felé tekint

 

A shito-ryu stílus elsajátítása egyben azt is jelenti Bálint számára, hogy a célzott vb-felkészülést a válogatottal végzi majd, amelyet Büchler Zsolt szövetségi kapitány, valamint Anti Zsuzsanna szövetségi edző irányít. Ám ez sem tántorítja el a céljától, s azt is pontosan tudja, sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy a nemzeti együttesben a legjobb teljesítményt nyújthassa.

„Hatalmas öröm volt a számomra, amikor vasárnap este megkaptam a kiválasztás hírét – idézte fel válogatottba kerüléssel kapcsolatos első érzelmeit Mérő Bálint. – Én vagyok az egyetlen, aki más stílusból érkezik, ezért különösen nagy érdem, hogy így is fantáziát láttak bennem. Az eddigi visszajelzések alapján jó úton járok, mindent megteszek azért, hogy az átállásnak a legkisebb nyoma se látszódjon a teljesítményemen. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a négyfős csapatot, amelyből hárman lépnek majd ténylegesen tatamira, egy lesz a tartalék.”

Egri Tamás szerint Bálint kifejezetten jól passzol a férfi kata-keretbe, s ő is minden támogatást megad tanítványának ahhoz, hogy beilleszkedése sikeres legyen. Bálint ráadásul igen lelkiismeretes és hajtós versenyző, aki pontosan tudja, hogyan kell csapatban, közösségben dolgoznia. A Vasas dojojában ugyanis nemcsak a shotokán stílus elemeit gyakorolta eddig nap mint nap, de az együttműködés fontosságát is.

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések