Gy. Szabó Csilla, 2022.06.07. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A teniszező Tóth Amarissa párosban junior döntőig jutott a Roland Garroson, römiben pedig talán a tenisznél is nehezebb őt megverni.


 

Tudtad-e, hogy Amarissa verhetetlen römiben?

A legjobb teniszezők már kamaszkorukban nagyon sokat utaznak, hiszen a korosztályos világranglistán elfoglalt előkelő helyezésük alapján van lehetőségük erősebb tornákon indulni. Éppen ezért Amarissának sincs túl sok szabadideje, ráadásul ő a sok edzés, és a külföldi versenyek mellett az iskolában is maximálisan próbálja megállni helyét. Ha mégis kikapcsolódhat néhány pillanatra, akkor kártya kerül az asztalra. Römiben szinte verhetetlen. 


VILLÁMKÉRDÉSEK AMARISSÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: természetesen Dzsinnt az Ezeregyéjszaka meséiből. Okosan beosztanám a három kívánság lehetőségét, arra az esetre, ha bajba kerülnék, vagy valamire nagyon nagy szükségem lenne.

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Cristiano Ronaldót. Fantasztikus focistának tartom a portugált, jól kifaggatnám arról, hogyan lett a világ legjobbja.

 

 

Erősség és gyengeség: óriási szíve van, oroszlánként küzd a pályán, de néha lehetne taktikusabb

Nagyon nagy küzdő vagyok, miközben jól mozgok és látok a pályán. A taktika terén azonban még van hova fejlődnöm. A teniszben egyébként is napról napra jobbnak kell lennünk, hiszen a világ elitje is folyamatosan halad előre.

 

Edző és tanítványa: szorgalom, masszív izomzat, kemény ütések

-  Tizenkét éves lehetett Mimi, amikor először láttam játszani. Feltűnően szorgalmas volt és már akkor kitűnt masszív izomzatával, és a kiválóan koordinált ütőmozdulatával kortársai közül. Bármit lehetett tőle kérni, szinte tökéletesen végrehajtotta. Akkor még Selmeci Petra edzette, ám egyszer én is beálltam hozzá ütni, s bárhogy gyorsítottam a labdákat, azok hasonló gyorsasággal, stabilan jöttek vissza. Alaposan meglepődtem, hiszen ebben a korban ez még olyan ritka, mint a fehér holló  – idézi fel Bocskay József, a Vasas teniszszakosztályának vezetője első labdameneteit Tóth Amarissával. 

Civilben -  teniszkarrier után jöhet a média

- Idén érettségiztem, így mostantól semmi sem vonhatja el a figyelmemet a teniszről. De másképpen hogy is valósíthatnám meg legnagyobb álmomat, a felnőtt Grand Slam-győzelmet? A sportkarrierem befejezése után a médiában szeretnék dolgozni. 

 

SZAKSZEMMEL

Temesvári Andrea, a női világranglista korábbi 7. helyezettje, páros Grand Slam-győztes, egykori Vasas sportolótól kértünk néhány gondolatot Amarissáról:

Idén tavasszal testközelből követhettem Amarissa bemutatkozását a felnőtt női válogatottban, a Billie Jean King Kupa törökországi tornáján. Óriási kihívás lehetett a számára három topszázas magyar játékos, valamint a tapasztalt csapatkapitány, Jani Réka mellett pályára lépni, de ennek ellenére, nagyon szépen helyt állt. Nem ijedt meg a feladattól, jól viselte a rá nehezedő óriási nyomást, ami a mi sportágunkban különösen fontos. Az edzéseken nagyon figyelt, odatette magát, jó szellemben dolgozott, elégedett voltam vele. A jövőben sok múlik majd azon, hogy milyen versenyprogramot állítanak össze neki, de arra is figyelni kell, hogy a nagyszerű védekezésére alapozva, minél többet és minél hosszabban helyezzen nyomást az ellenfeleire. 



 

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések