B.V., 2022.07.08. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A kajakos Szántói-Szabó Tamásról megtudhatjuk, hogy nemcsak sportágában, hanem borbélyként is kiemelkedő. 


 

Tudtad-e, hogy nemcsak a lapát, hanem az olló is jól áll a kezében?

Tamásról, aki a tavalyi U23-as világbajnokságon megszerezte az első érmét korosztályos világversenyen, talán kevesen tudják, hogy borbélyként is megállja a helyét. A kajak mellett B-tervnek végezte el az iskolát, közben nagyon megszerette ezt a szakmát, és gyakran ő vágja barátai, ismerősei haját. 

 

VILLÁMKÉRDÉSEK TAMÁSHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Egy kajakot...
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Johnny Deppet



Erősség és gyengeség: fizikális vs. mentális adottságok

- Úgy gondolom, fizikailag és az adottságaim terén van előnyöm a többiekhez, a kortársaimhoz képest. A mentális felkészültségben viszont nem ártana még egy kicsit edzeni, szeretnék lelkileg és pszichésen erősödni.

 

Edző és tanítványa: kijárja magának...

Két és fél éve dolgozunk együtt, korábban nem ismertem őt, az előző edzője betegeskedett, ő kért meg, hogy vegyem át a felkészítését. Ami nekem az első pillanattól kezdve nagyon tetszett, hogy magának harcolt ki minden előnyt, jogot a csoporton belül, illetve versenytársai között is. Kifejezetten jó feje van a versenyzéshez, sok mindenben fejlődött, amióta együtt dolgozunk, de természetesen bőven van még feljebb. Ami biztató, hogy viszonylag gyorsan formálódott olyan versenyzővé, aki képes a hazai és a nemzetközi mezőny szintjét megugrani, sőt akár fölé is kerekedni – mondta el Tamásról edzője, Gannoruwa Levente.  


Civilben -  szalont nyitna

Jelenleg nem tanulok, de azt már most eléggé biztosra mondom, hogy a pályafutásom végeztével a sporttól egy kicsit el szeretnék távolodni. Mindenképpen a borbélyszakmában szeretnék elhelyezkedni, és a későbbiekben nagy álmom egy saját szalon megnyitása.

 

SZAKSZEMMEL

Makrai Csaba, az utánpótlás-válogatott kajakszakágának szövetségi kapitánya így nyilatkozott Tamásról:

- Úgy gondolom, nagyon jó alkatú, kiemelkedő fizikumú és jó szellemű tehetséges fiatal versenyzőről van szó. Szép jövő állhat előtte, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legmagasabb szinten űzze ezt a sportágat. Nagyon bízom benne, hogy oda fog jutni, ahova szerintem való és szép helyezéseket fog elérni a következő években.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések