B.V., 2022.06.03. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Birkózónk, Rosz Roland a kadet-világbajnokságon villantott nagyot, később pedig lehet, hogy masszőr lesz belőle.

 

Tudtad-e, hogy birkózás és csak a Barca?

Rolandnak annyira a birkózás az élete, hogy szinte nincs is más hobbija mellette. Szabadidejében még focizni szeret, és a Barcelonának szurkol. Így ki lehet jelenteni, hogy a piros-kék színkombináció rendkívül fontos szerepet tölt be az életében. 


VILLÁMKÉRDÉSEK ROLANDHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Egy motorcsónakot.

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Az edzőmet, Wöller Gergőt, hogy megköszönjem neki a sok közös munkát. 

 

 

Erősség és gyengeség: fizikailag és fejben erős, a támadásokon még kell dolgozni

- Az erősségeimnek a kitartást és az állóképességet mondanám, amellett, hogy amikor szükség van rá, fejben is nagyon ott tudok lenni. A támadótechnikában, illetve a támadások előkészítésében vagyok gyengébb, abban mindenképpen fejlődnöm kell.

 

Edző és tanítványa: példaértékű alázat és szorgalom

- Roland a szorgalmával és az alázatával tűnik ki a többiek közül. Már régóta nagyon céltudatos, igazi húzóember, akire fel lehet nézni az edzéshez való hozzáállás terén. Három éve még az ob-bronz is nagyon szép eredménynek számított neki, onnan lépegetett előre a magyar bajnoki címig és a válogatottságig. Fejben is egyre erősebb, remélem, a jövőben is megmaradnak ezek az erényei – mondta el Rolandról edzője, Wöller Gergő. A szakember egyébként mindig hozzáteszi, hogy a versenyzőket közösen készíti fel a stáb, így Wöller Ákos, Ubránkovics Csaba és Bábszky Gergely is részese Roland eredményeinek.

 

Civilben -  Fizikus, masszőr, vagy esetleg sportdiplomata?

-  A gimnáziumban jelenleg matematika és fizika fakultációra járok, de nem feltétlenül ezen a területen képzelem el a jövőmet. Most úgy gondolom, hogy masszőr vagy sportdiplomata szeretnék lenni, ami azért lenne jó, mert maradhatnék a sport mellett, akár összejön a profi pályafutás, akár nem. 
 

SZAKSZEMMEL
Sükösd Attila, a vasasos birkózókkal szoros kapcsolatban lévő Szarvasi Birkózó Egyesület edzője és elnöke ezt mondta el Rolandról:
- Ducibb kisgyereknek ismertem meg, aki az évek során óriási fejlődésen ment keresztül. Ő az egyik legszorgalmasabb versenyző, akivel valaha találkoztam, és jó hír, hogy most már szeret versenyezni is, mert régebben nem mindig volt ez így. A kadet-világbajnokságon szerzett ötödik helye nagyon biztató a jövőre nézve, szép sikerek várhatnak rá, még akkor is, ha nehéz szabadfogásban magyarként helyezést elérni. Ehhez elengedhetetlen, hogy megmaradjon a jelenlegi, kiváló hozzáállása.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések