Gy. Szabó Csilla, 2022.05.03. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Nagy Laura Karolina fiatal kora ellenére már felnőtt országos bajnok curlingesnek mondhatja magát, de akkor sem jön zavarba, ha seprű helyett ukulele kerül a kezébe.

 

Tudtad-e, hogy Laura a zenéért és a matekért is odavan?

Ifjú curlingtehetségünk, aki egyébként a fenti eredményei mellett juniorszinten is magyar bajnok volt és A-ligás vb-n is járt ebben a korosztályban, nagyon szereti a zenét, és nemcsak hallgatni, hiszen gitáron és ukulelén is játszik. A másik szokatlannak mondható kedvtelése pedig a matematika, olyannyira, hogy rendszeres résztvevője matektáboroknak is.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK LAURÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Egy aranyhalat. És persze vele együtt a három kívánságot is.

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: A bátyámat. Mióta egyetemre jár, nagyon ritkán látjuk egymást, ez egy jó alkalom lenne arra, hogy újra beszélgessünk egy jót.

 

 

Erősség és gyengeség: jó csapatember, de néha túl sokat "agyal"

- Szeretek csapatban dolgozni, megbízható vagyok, téthelyzetben is jó döntéseket hozok, ezeket mondanám erősségemnek, meccs közben viszont néha nehezen lendülök túl egy esetleges gyengébb teljesítményen, ezen még lenne mit csiszolni.
 

Edző és tanítványa: a csibészség volt az árulkodó

Még nem edzősködtem, amikor megpillantottam Laurát a jégen, de a tehetségén túl azonnal feltűnt nekem a benne lakozó, jó értelemben vett csibészség. Ahogy mondani szokás, a szeme sem állt jól. Már akkor megvolt benne a sporthoz szükséges elengedhetetlen vagányság - meséli Nagy Gyöngyi, Laura egyik edzője.

 

Civilben - Érettségi, aztán egyetem

-  Jövőre érettségizem, utána egyetemre megyek. Valószínűleg közgazdasági vagy jogi területre, mert a korábban említett matek mellett a magyart és a történelmet is nagyon szeretem.

 

SZAKSZEMMEL
Szekeres Ildikó, a Vasas SC világbajnoki ezüstérmes curlingese ezt mondta el Lauráról:

- Kiegyensúlyozott, határozott egyéniség. Imádja a matematikát és a közösséget, ezért a csapaton belül mindig aktív résztvevője a történéseknek. De bármennyire is szeret szervezkedni, játék közben mindig tudja hol a helye. A curling ugyanis egy olyan sportág, amelyben négy dudás nem fér meg egy csárdában, mindenkinek megvan a saját szerepe, s azt kell tökéletesen ellátnia. Laura ezt nagyon jól megtanulta az évek során. Kiemelkedő a munkamorálja, soha nem hagy ki edzést, s ha már ott van, mindig becsülettel végigcsinálja az aznapi adagot.

 

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések