2011.02.12. | Ökölvívás
Bacskai Balázs erős riválisokat legyűrve végzett az első helyen az 55. Bocskai István emlékversenyen Debrecenben.

Három bokszoló képviselte a Vasast a világ egyik legszínvonalasabb amatőr versenyén.
A pehelysúlyú Berna Dávid az első fordulóban hazai riválist győzött le, 6:5 arányban bizonyult jobbnak Lakatos Róbertnél, a második körben azonban az örmény Harutjunjan még egy menetet sem engedélyezett számára.
Szupernehézsúlyban (+91 kg) Bouquet Bence a negyeddöntőben szoros csatában verte a cseh Musilt, a román Nistor viszont az elődöntőben dulakodós meccsen a harmadik menetre felőrölte az erejét, és edzője Bacskai Imre feladta a találkozót. Büszkeségünk, Bacskai Balázs 10:1-el nyitott a román Biea ellen, az elődöntőben pedig Ejnullajevet – aki Azerbajdzsánból érkezett –, múlta felül. A fináléban az orosz Hamukov ellen jól kezdett, de a második menetben megtorpant, amit a szorító sarkában edző-édesapja is hangosan szóvá tett. Ez hatásosnak bizonyult, mert a hajrában még számolni is kellett az oroszra, a vége 6:3 lett.

Bacskai Balázs:
- Az aranyéremtől függetlenül is sikeresnek értékelem a szereplésemet, hiszen végig képes voltam taktikusan bokszolni, noha egyáltalán nem voltam csúcsformában. Arra, hogy teljesen éles legyek, az a rövid idő ami a kubai edzőtábor óta eltelt kevés lett volna, de ez nem is volt most cél. A döntő második menetében kissé „leültem”, elkezdtünk dulakodni, de szerencsére sikerült fejben összekapni magamat, a harmadik menetben sikerült megszámoltatnom, akkor már tudtam, ha nem csinálok valami hülyeséget megvan a meccs. 

ja       

Képek a versenyről>>


Hirdetések