Jenkei Dániel, 2022.06.24. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Joó Linda, ha éppen nem curlingezik, a víz alatt találkozhatunk vele.


 

Tudtad-e, hogy Linda a víz alatt is feltalálja magát?

Lindának, aki junior A -és B-ligás világbajnokságon is szerepelt már, van egy igazán extrém hobbija. Szívesen merül le a víz alá, hiszen egyik kedvenc szabadidős tevékenysége a nyíltvízi búvárkodás.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK LINDÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Füzetet és ceruzát, hogy rajzolni tudjak.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Johnny Deppet.



Erősség és gyengeség: remek mozgás, fejleszthető koncentráció

- Szerintem jó a mozgáskoordinációm, az edzőm pedig azt szokta mondani, hogy a hozzáállásom is az erősségem. Gyengeség, vagy inkább adottság, hogy kicsit alacsony vagyok a söpréshez, illetve a hosszú távú, több órán tartó koncentrációban is van még mit fejlődnöm.

 

Edző és tanítványa: az egyenes derék rögtön feltűnt

Még versenyző voltam, amikor először edzeni láttam, s azt hittem korábban tornázott vagy ritmikus gimnasztikázott, olyan feszesen, a fejét felszegve, egyenes derékkal várta az edzői utasításokat. Hihetetlenül fegyelmezett volt. Később persze kiderült, hogy nem a tornaszerek világából érkezett, ám az elszántsága, a fegyelmezettsége azóta sem változott - meséli Nagy Gyöngyi, Linda edzője.


Civilben -  a jövő zenéje...

Gimnazista vagyok, még nem tudom mi leszek, ha nagy leszek... 

 

SZAKSZEMMEL

Nagy Laura, a Vasas SC első ifjúsági téli olimpiai bajnok curlingese:

- Linda teherbíró képessége szinte határtalan. Ő az a csapattárs, aki akár két-három edzést is képes folyamatosan végigcsinálni. Mindig többet és jobbat akar. Még a hétvégéjét is szívesen beáldozza egy meccsért. Ő irányítja a női juniorcsapatot, ebben a szerepkörében rendkívül határozott és pontosan tudja, mit akar. De azt is elfogadja, amikor nem ő a kapitány. Könnyen alkalmazkodik, a curlingen túl is szeret játszani, és ekkor is megnyilvánulnak versenyzői képességei.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések