B.V., 2022.07.05. | Tehetségek

Új sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Az úszó Gyurinovics Lili viszonylag későn, kilenc-tíz évesen ismerkedett meg a sportággal, mára mégis ifjúsági Eb-érmesnek mondhatja magát. Mától pedig egy újabb ifi kontinensviadalon vesz részt.


 

Tudtad-e, hogy bármi jöhet, ami közös program a barátokkal?

Lili a szabadidejét a barátaival szereti eltölteni, például moziban, de azt mondja, szinte bármilyen program szóba jöhet. Emellett az iskolai osztályával is szeret időt tölteni. Hobbiból szokott fotózni, valamint nagyon szeret nyelveket tanulni, jelenleg angolul és spanyolul képzi magát.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK LILIHEZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: A telefonomat.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Dwayne Johnsont, az amerikai színész-testépítőt.



Erősség és gyengeség: jó technika, de lehetne erősebb

- A legnagyobb erősségemnek a technikámat tartom, inkább arra építem az úszásomat, a gyengeségemnek pedig az erőt tartom, azon a téren mindenképpen előre akarok lépni. A versenyek közben szeretek egyedül lenni, elzárkózom verseny közben, így tudok a legjobban koncentrálni. 

 

Edző és tanítványa: későn érő típus

Lili a nővéréhez, Fannihoz hasonlóan 2019 szeptemberében került hozzám. Az adottságait tekintve teljesen különbözik a testvérétől, hosszúak a végtagjai. Ő később érő típus, idő kell neki, hogy kibontakozzon. Ő most kamaszlány, időnkét a helyes útra kell terelni, de győzködni sosem kell, tudja, hogy mi az ő érdeke. Annyit még érdemes tudni róla, hogy későn, csak kilenc-tízévesen kezdett úszni, ami azt jelentheti, hogy az átlagnál később, a következő években várható az esetében a kiugró fejlődés – mondta el Liliről edzője, Lőrinczi György


Civilben -  a jövő jogásza?

Vagy a pénzügyi, vagy pedig a jogi pálya az én elképzelt jövőm, de még azt nem döntöttem el, hogy a kettő közül melyik, és azt sem, hogy itthon vagy külföldön tanulnék. 

 

SZAKSZEMMEL

Klubunk úszója, Gyurinovics Fanni, ezt mondta el húgáról:

- Úgy gondolom, megvan Liliben a tehetség, remélem, hogy élni is tud vele, még akkor is, ha egyelőre időnként kicsit lustácska, előfordul, hogy noszogatni kell. Túlnőtt rajtam, hosszabbak a lábai, hajlékonyabb, messze nem savasodik annyira úszás közben, ez a későbbiekben is az előnyére válhat.

 

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések