2011.01.31. | Műkorcsolya
A közelmúltban rendezték meg a műkorcsolyázók és jégtáncosok országos bajnokságát a Budapesti Gyakorló Jégpályán.

A Vasas műkorcsolyázói eredményesen szerepeltek, bár a férfi felnőtt mezőnyben Markó Mártonnak nem sikerült megvédenie a bajnoki címét, ezúttal harmadik lett. Klubtársai közül Kovács Vanda a junior nők, míg Kántor Georgina az újonc lányok között lett bronzérmes. Első helyen végzett Böröcz Máté az újonc fiú kategóriában.

Száraz András a műkorcsolya szakosztály vezetője értékelt:
- Markó Mártontól kicsit többet vártam én is, meg azt gondolom saját maga is. A felkészülése sikeres volt, de versenyen mégsem jött ki neki a lépés. Tavaly esélytelenként felszabadultabban korcsolyázott, most talán nyomasztotta a tudat, hogy már figyelnek rá, emiatt rontott is. Egyébként pont technikai téren stabilabb, a művészi képességek terén kell előrelépnie a jövőben.
A roppant tehetséges Kántor Georgina rengeteget fejlődött a tavaly nyári moszkvai edzőtábora során, edzőjével Galjana Akopjannal keményen dolgoznak, azt gondolom, hogy még sokat fogunk hallani róla. Kovács Vanda és Böröcz Máté is szépen teljesített, fiúk manapság nagyon kevesen kezdenek el műkorcsolyázni, úgyhogy Mátéra úgy vigyázunk mint a hímes tojásra.
A szakosztály versenyzői utánpótlása egyébként elsősorban a Pólus centerben működő Engi Klári féle jégiskolából érkezik, és két helyen, a Gyakorló jégcsarnokban és a káposztásmegyeri Jégpalotában végezzük az edzéseinket. 

ja     
Képek az OB-ról>>


Kántor Georgina


Hirdetések