Gy. Szabó Csilla, 2022.04.01. | Kosárlabda

Tíz ponttal győzte le csapatunk a debreceni Hepp-kupa elődöntőben a MEAFC gárdáját, s ezzel biztosította helyét a szombat délutáni fináléban. Ebben nagy része volt annak, hogy sérült és beteg magas embereink közül többen is visszatérhettek a pályára.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa. Elődöntő. Debrecen, Főnix Aréna.

MEAFC-Miskolc – Vasas Akadémia 51-61 (10-12, 15-12, 15-16, 11-21)

Miskolc: Kozák (15), Puszta (5), Tóth (6), Cseh (3), Orliczki (1). Csere: Ragályi, Pintér (9/9), Lajsz (5/3), Szögi (4), Csák, Sándor (3/3)
Vasas: Radics (9), Moravcsik (5/3), Medve (10/9), Boros (4), Andrássy. Csere: Bagó (7), Farkas (12/6), Kerkai (1), Dormán (8/3), Barócsi (4), Kelemen, Sólyom (1).


A férfi NBI/B Zöld-csoportjából kapott ellenfelet férfi gárdánk az idei Hepp-kupa debreceni négyes döntőjének első mérkőzésére. A sorozatban először elődöntős miskolciak elszántan készültek a találkozóra, nem titkolták, hogy éremmel szeretnének hazatérni a Tiszántúl legnagyobb városából. De ugyanez igaz volt a Vasas Akadémia játékosai is, akik egyenesen a döntőbejutást tűzték ki maguk elé célul

A mérkőzés a MEAFC kosaraival indult, akadémistáink közül Medve Máté talált be először a harmadik percben. Boros Márktól kapta a passzt és a hárompontos vonalon kívülről volt sikeres. Kisvártatva Radics Gerzson is csatlakozott hozzájuk, és ezzel 5-4-es vezetéshez jutottunk. Ezt az előnyt végig megőriztük.

A második negyed az elsőhöz hasonló küzdelmet hozott, s bár voltak lehetőségeink arra, hogy ellépjünk ellenfelünktől, például Medve Máté második hárompontosánál, 24-18-as állásnál, végül visszakapaszkodtak a miskolciak és még a vezetést is átvették.


Boros Márk (13) kosárra tőr Debrecenben, a Hepp-kupa elődöntőben

A szünet után hullámvölgybe került csapatunk, folyamatosan hátrányban voltunk, Barócsi Ádám és Dormán Balázs kosarainak köszönhetően azonban a harmadik negyed végén kiegyenlítettünk.

A hajrát ismét fej-fej melletti csata jellemezte, ám öt perccel a találkozó vége előtt kezdtük felőrölni ellenfelünk védekezését, s egyre nagyobb előnyhöz jutottunk. A pontszerzésben ekkor Bagó Martin és Farkas Attila járt az élen. Az utolsó percekben Radics adta meg a kegyelemdöfést a miskolciaknak, s végül akadémistáink 10 pontos győzelemmel biztosították helyüket a döntőben, amelyre szombaton 14 órai kezdettel kerül sor Debrecenben.

A mezőny legjobb VAL-értéke (19) a sérülésből nemrégiben visszatért akadémistánk, Bagó Martin nevéhez fűződött, aki rendkívül hasznosan játszott a MEAFC elleni elődöntőben.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Izgalmas elődöntőt játszottunk a mai napon, pontosan úgy, ahogy azt egy elődöntőtől el lehet várni. Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen egy nagyon agresszív, kemény, tehetséges és motivált csapat volt az ellenfelünk, amely könnyen bekerülhet a Piros-csoport rájátszásába. Nagyon örülünk, a döntőbejutásnak, de nincs sok időnk az ünneplésre, hiszen holnap ismét pályára lépünk. Mindent megteszünk azért, hogy a kupát hazahozzuk Pasarétre.”

Fotók:hunbasket

 


Hirdetések