B.V., 2022.03.30. | Röplabda

Klubunk U17-es csapata Kőnig Gábor és Molnár Dóra vezetésével látogatott Szlovéniába, ahol Volleyball Club Nova KBM Branik Maribor csapatával egy hosszútávú baráti és szakmai együttműködés első lépéseit tette meg.

Márciusban három napot töltött U17-es röplabdacsapatunk a szlovéniai Mariborban, vendégségben a helyi Volleyball Club Nova KBM Branik egyesületénél.

A programban közös edzések és nem hivatalos edzőmérkőzések szerepeltek, ráadásul a helyi férficsapat magyar válogatott játékosával, Gergye Rolanddal is találkozhattak a játékosok.

A Vasas utánpótlás szakmai igazgatója, Kőnig Gábor szerint nagyon jó utánpótlás- és felnőttcsapattal bíró klubnál jártak. Az egyesület vezetőjével sokat beszélgettek, és megállapodtak, igyekeznek hosszútávú együttműködést kiépíteni, ami közös edzéseket és nemzetközi tornákra való meghívásokat jelentene elsősorban. És persze azt, hogy tudjanak egymás struktúrájából, filozófiájából meríteni, tanulni. Megfigyelhették, hogy egyébként a szlovéniai rendszer szerint nem sokban különbözik a Folyondár utcában működőtől.

A remények szerint a két klub csapatai újra találkoznak a közeljövőben, akkor már a Vasas vendéglátásával, és a kicsiktől a legnagyobbakig tudnak majd közösen edzeni, játszani, tapasztalatokat cserélni és egymás szakmaiságát fejleszteni.


Hirdetések