Gy. Szabó Csilla, 2022.03.27. | Kosárlabda

Magabiztosan nyerte férfi csapatunk az alapszakasz utolsó mérkőzését, ami jó előjel az előttük álló Hepp Kupa hétvége, valamint a playoff előtt. Andrássy Géza 21 szerzett pontjával és 30-as VAL-értékével a mezőny legjobbja volt.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 26. forduló.

Vasas Akadémia – Óbudai Kaszások 87-69 (19-12, 18-17, 23-20, 27-20)

Vasas: Medve (11/6), Andrássy (21/3), Radics (11), Farkas (13/9), Moravcsik (7/3). Csere: Boros (11), Kerkai (4/3), Dormán, Kelemen (7/3), Sólyom (2),  Lakatos, Bagó.

Kaszások: Fekete (18/9), Czura (12/3), Kalassai (2), Karavdic (10), Boinitzer (12). Csere: Bartos (10), Mészáros (2), Vígh, Vas-Teplán (3).


A playoffba kerülésért még harcban álló Óbudai Kaszások látogattak vasárnap a Sport11-be, így számukra nagyon fontos lett volna a győzelem. Akadámistáink esetében ezzel szemben már nem volt különösebb tétje az idei bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésének.

Boinitzer révén a vendégek szerezték az első kosarat, amire Andrássy Géza válaszolt, majd Medve Máté, Farkas Attila, Radics Gerzson és Andrássy újabb találatainak köszönhetően igen gyorsan tizenkét pontosra nőtt az előnyünk. Az óbudaiak az ötödik percben szerezték második kosarukat, 14-2-es állásnál. A statisztika hűen tükrözte a pályán látottakat, hiszen a Vasas Akadémia 41,7 %-os dobószázalékával az Óbudai Kaszások 25-je állt szemben. De még a negyed végén indított hajrájuk ellenére is kényelmes hét pontos vezetéssel zártuk az első játékrészt.

A második negyed elején Andrássy és Sólyom Botond révén egyetlen perc alatt tértünk vissza a tizenhárom pontos vezetéshez, amelyet sokáig tudtunk tartani. A negyed második felében a vendégek ismét belehúztak, de hat pontnál nem tudtak közelebb jönni, s végül nyolcas előnnyel fejeztük be az első félidőt.

A harmadik negyedben különösen Andrássy tett ki magáért, csupán ebben a játékrészben tíz pontot szerzett, és így biztonságos tizenegy pontos előnnyel fordulhattunk a végjátékra, amelyben sokáig úgy tűnt, hogy az óbudaiak egyáltalán nem nyugszanak bele vereségükbe és próbálnak egyenlíteni. A legkisebb különbség ekkor nyolc pont volt, a hajrában pedig szinte állva hagytuk őket. Ebben óriási szerepe volt Boros Márk szép sorozatának, az i betűre azonban Radics tette fel a pontot a 39. perc elején, s ezzel magabiztos, 18 pontos győzelemmel zártuk az idei alapszakaszt.

Andrássy Géza 30-as VAL-értékével a mérkőzés legjobbja volt.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Megpróbáltunk motiváltan játszani, jóllehet a tabellán elfoglalt helyezések szempontjából csak ellenfelünk számára volt tétje a mai találkozónak. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez, mert nagyon jó szellemben kosárlabdáztak a mai napon. Mostantól a figyelmünk teljes mértékben az előttünk álló kupahétvégére, majd pedig a rájátszásra szegeződik. Az Óbudai Kaszások csapatának további sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részében!”

Moravcsik Áron, a Vasas Akadémia játékosa:

„Köszönjük az óbudai csapatnak ezt a sportszerű mérkőzést. Örülök a győzelemnek, hiszen fontos volt a Hepp Kupára, illetve a rájátszásra való felkészülésünk szempontjából. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a kupahétvégén, majd mérkőzésről mérkőzésre fejlődve haladjunk előre a rájátszásban."

Fotók: Gáspár Győző

 


Hirdetések