B.V., 2022.03.17. | Jégkorong

Már javában zajlik a rájátszás a korosztályos jégkorongbajnokságokban: az U21-es csapatunkat az elődöntőben, az U16-osokat a negyeddöntőben állították meg, így a helyosztókon folyatják a fiúk.

Nagy bravúrral, hátrányból fordította meg a Győr elleni negyeddöntőt együttesünk az U21-es bajnokság rájátszásában. A legjobb négy között az Ocskay-akadémia várt Jánosi Csaba együttesére, amely ellen még nagyobb bravúrra lett volna szükség. Az első két meccsen elszenvedett sima vereség után (1–6, 0–7) a harmadik, székesfehérvári felvonáson meccsben voltak a mieink, ám a siker nem jött össze (1–2), így a bronzmérkőzéssel folytatják a fiúk a Debrecen ellen.

 

 

Vezetőedzőnk így értékelt a harmadik összecsapást követően: „Ma láttam végre azt a csapatot, amely sikeres tud lenni egy rájátszásban. Egységesek voltunk, sokat dolgozott mindenki. Nem volt elég a győzelemre, de emelt fővel térhetünk haza. Erre a teljesítményre büszkék lehetünk, jó alapot ad a bronzcsatára, ezt a mentalitást kell odavinnünk az első pillanattól kezdve.”

Játékosunk, Kedves Tamás pedig így értékelt a párharc végén: Összességében azt gondolom, jó mérkőzést játszottunk, az előző két mérkőzéshez képest kiemelkedő volt a mai. A csapat összes tagján érezhető volt a győzni akarás, ami kulcsfontosságú volt. Harmadonként építettük a játékunkat, és nem engedtük át könnyen a győzelmet.  Sajnálom, hogy későre kaptunk észbe, és csak három meccses volt a párharc itt az elődöntőben. Nem állunk meg, megteszünk mindent a harmadik hely elérése érdekében.”


Az U16-os alakulatunk a negyeddöntőben volt érdekelt a Kárpáti Farkasok ellen. A párharc idegenbeli sikerrel kezdődött (4 – 5), ám utána az alapszakaszban negyedik helyen végző érdiek fordítani tudtak (9–4, 11–5), így a mieink az 5-8. helyért küzdhetnek tovább a DVTK Jegesmedvék ellen.

Így értékelte a párharcot csapatunk vezetőedzője, Hoffmann Attila: Nagy lendülettel kezdtük a negyeddöntőt, ami az első meccsen meg is látszott. Kivétel nélkül, mindenki derekasan küzdött, aminek meg is lett az eredménye. A hátralevő két meccsen sajnos rengeteg védelmi hibát követtünk el, ami sok kapott gólt eredményezett. Hiába lőttünk minden meccsen öt gólt, sajnos nem bírtuk a nyomást. Az ellenfél jobb képességekkel rendelkezik nálunk, ami a nehéz pillanatokban sajnos megmutatkozott. Egyetlen negyeddöntős csapatként, sikerült három meccsre kényszeríteni az ellenfelet, és az első meccs teljesítménye megmutatta, hogy ha mindenki küzd a másikért, akkor lehet szép eredményeket elérni. Kiemelném a Tóth Milán-Bukor Benjámin-H. Kiss Benjámin triót, amely mindhárom meccsen hozta azt a szintet, amelyet a playoff már megkövetel és ez gólokban is meglátszott. Nem állunk meg, hiszen a cél az ötödik hely megszerzése!”

Játékosunk, Tóth Milán is elmondta véleményét a párharcról: „Szerintem a meccsek nagy részében küzdött mindenki, de sajnos voltak gyenge kezdések, gyenge percek, amikor az ellenfél tudott gólokat szerezni. Az első meccsen nagyon jó volt a hangulat a csapatban, úgy mentünk oda, hogy megverjük őket! Nagyon sok volt a meló abban a meccsben, és meg is lett az eredménye, mert fordítani tudtunk. A második meccsen közepes kezdtünk, az ellenfélnek sikerült előnyt szerezni, de aztán a harmadik harmadban 3:4-re felhoztuk. Sajnos nem tudtuk tartani az eredményt, és utána szétestünk. A harmadik meccsen sajnos nagyon rossz volt a kezdés, és már az első 10 percben 5:0-ra vezetett az ellenfél. Aztán sikerült összeszednünk magunkat, és a második harmadra sikerült úgy kimenni, hogy két gólt szereztünk es onnantól megvolt az esély, hogy visszajöjjünk. Az ellenfél betalált többször megint, de ennek ellenére én azt láttam, hogy mindenki próbált a végéig küzdeni es biztatta a másikat, ami a szezonban eddigi meccseken nem nagyon volt. A playoffban úgy érzem, a tőlünk telhetőt megtettük, de sajnos ez most nem volt elég.”


Elkezdték közben a negyeddöntőt az U18-asok is, ők az első meccsen az Újpest otthonában 5–0-s vereséget szenvedtek, folytatás pénteken a Vasas Jégcentrumban.


Hirdetések