2010.12.12. | Ökölvívás
Remekeltek a Vasas-Süllős öklözői az országos bajnokságon Nagykanizsán, három súlycsoportban került Angyalföldre az aranyérem.

Szombat délután három döntőben voltunk érdekeltek, és a nap végén az esélyeknek megfelelően szászázalékos vasasos sikernek örülhettünk.
Először a 69 kg-os Bacskai Balázst láthattuk. Európa-bajnokunk ellenállhatatlan teljesítményt nyújtva nem sok esélyt hagyott a kispesti Klasz Árpádnak. Két perc elteltével, a harmadik rászámolás után máris befejeződött a meccs.
91 kg-ban Darmos Józsefnek szurkolhattunk, aki magabiztos boksszal, jelentős pontfölénnyel múlta felül debreceni riválisát.
Szupernehézsúlyban Bouquet Bencének szolgáltatott igazságot a sors, tavaly nyertes mérkőzésen léptették le a fináléban, ezúttal ellenfele nem bírta ki a három menetet a ringben.

Bacskai Imre vezetőedző:
- Az országos bajnokság mindig kiemelt esemény számunkra, ezúttal is nagyon komolyan készültünk rá, amit azt hiszem a jó szereplésünk is bizonyít. Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, megmutatták mit tudnak.
Öt súlycsoportban indultunk. 56 kg-ban a húszéves Berna Dávidot a végső sikerre is esélyesnek tartottam, sajnos az első mérkőzésén szerencsétlen bordasérülést szenvedett, így búcsúzott. Ez sajnos benne van ebben a sportágban, de nem kell elkeserednie, hiszen emberfeletti szorgalommal edz, még pszichésen kell összerakni és akkor eredményességben csapattársai szintjére nőhet fel. Eggyel feljebb, 60 kg-ban Ráth Miklósnak nem volt könnyű dolga, hiszen a tavalyihoz képest erősebb súlycsoportba lépett, az elődöntőben pedig az Eb bronzérmes Varga Miklóssal találkozott, aki túl nagy falat volt neki.
Bacskai Balázs produkciója magáért beszél, kirobbanó formában versenyzett. A mai fináléra Darmos József is nagyon összeszedte magát, előtt voltak „alvós” meccsei, de ezúttal pontos és határozott volt. Csakúgy mint Bouquet Bence, aki teljes mértékben meggyőző volt, ellenfelét is hamar „meggyőzte” arról, hogy nem érdemes folytatnia.

Bacskai Balázs:
- Tényleg úgy érzem, hogy nagyon megy mostanában a boksz, az eredményeim egyre magabiztosabbá tesznek és az edzéseimhez is nagyon sok erőt adnak. Borzalmasan sokat melózunk, de a céljaim segítenek elviselni a tréningek kínkeserves óráit. Édesapám az tűzte ki feladatul az OB-n, hogy maximálisan tegyem oda magamat minden mérkőzésen és – nem lebecsülve az ellenfeleimet –, háromnál kevesebb menetben próbáljam megoldani azokat.
Szükségem van a komoly megmérettetésekre ahhoz, hogy meg tudjam valósítani az álmaimat. Ezt segíti az is, hogy sikerült kiszerződnöm egy németországi klubhoz csapatbajnoki mérkőzésekre, éppen jövő hétvégen lesz egy forduló. Aztán nagyon várom a válogatott januári, kubai edzőtáborát is, ott is biztosan rengeteget fogok tanulni.

ja     

Képek a bajnokságról a galériában>>

Eredmények:
60 kg:
3. Ráth Miklós (Vasas-Süllős)

69 kg:
1. Bacskai Balázs (Vasas-Süllős)
a döntőben:
Bacskai-Klasz döntő fölény az 1. menetben

91 kg:
1. Darmos József (Vasas-Süllős)
a döntőben:
Darmos-Deél 13-4

+91 kg:
1. Bouquet Bence (Vasas-Süllős)
a döntőben:
Bouquet-Bogdán leléptetés a 3. menetben


Hirdetések