Gy. Szabó Csilla, 2022.03.15. | Curling

Az esélyesség terhét meg sem érezve, veretlenül nyerte az idei vegyes párosok országos bajnokságát a Szekeres Ildikó, Nagy György alkotta Vasas kettős. A legjobb négy közé rajtuk kívül még két sportolónk, Joó Linda és Szabó Gergely jutott. Előbbi ezüstérmes lett az UTE-s Tatár Lőrinc oldalán, míg utóbbi a ferencvárosi Biró Bernadettel párban végzett a negyedik helyen.

Szekeres Ildikó és Nagy György tavaly hatalmas küzdelemben maradt alul a vegyes párosok A ligájának országos bajnokságában, az UTE-s Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettőssel szemben. A nagy riválisnak számító újpesti egység idén nem indult az ob-n, hölgytagja ugyanis anyai örömök elé néz. A végső győzelemre amúgy is mindig esélyes Vasas egység így lépett elő az ötnapos sorozat abszolút favoritjává. Ami láthatóan egyáltalán nem zavarta őket, hiszen mind az alapszakaszt, mind a rájátszást százszázalékos teljesítménnyel zárták. A hosszú hétvége alatt lejátszott tizenkét meccsükből, egyet sem veszítve lettek aranyérmesek, s ezzel kivívták a vb-indulás jogát is.

„Végig jól játszottunk, a végén kezdtünk csak picit izgulni, de szerintem ez teljesen normális, hiszen az országos bajnoki cím, és a világbajnokságon való részvétel volt a tét – értékelte teljesítményüket Szekeres Ildikó, aki kedden este párjához, Nagy Györgyhöz hasonlóan, a 32. ob-győzelmét ünnepelhette. – Az esélyesség terhét egyébként tökéletesen viseltük, nem volt rajtunk különösebben nagy nyomás. Úgy érzem, hogy ez a siker a rendszeres, kemény munka eredménye. De nem szeretnék megfeledkezni edzőink Dencső Blanka és Shane Tusup szerepéről sem, tőlük olyan pozitív energiákat kapok, amelyek folyamatosan építik az önbizalmamat. Korábban a fontos döntők előtt mindig rosszul aludtam, ám most ennek nyoma sem volt, mentálisan nagyon jól felkészítettek az ob-ra. Egyre inkább tudatosul bennem, hogy játszani kell, nem pedig izgulni az eredmény miatt. S hogy ismét világbajnokságra utazhatunk, az igazából egy bónusz, aminek most felhőtlenül örülünk.”

A díjátadón a két mester, Dencső Blanka és Shane Tusup nyakába is aranyérem került. Utóbbi először nyert ob-címet vegyes páros tanítványai mentáltrénereként. A Vasas curlingszakosztályának igazgatója, Dencső Blanka, a győzelmet értékelve, szintén a sportolóink által befektetett munkára hívta fel a figyelmet:

„A mai nap egy fontos pillanat, ugyanakkor egy hosszú útnak is a része, amely valójában szeptemberben, az idény elején kezdődött. Bátran kijelenthetem, hogy az új olimpiai ciklusnak ez az első állomása, amelyre Ildi és Gyuri érkezett be elsőként. Számomra ez egyáltalán nem meglepetés, hiszen az a munka, amit ők folyamatosan, nap mint nap a curlingbe fektetnek, az mindenki számára példaértékű lehet. Azért pedig különösen tisztelem őket, hogy bármi történjék is, mindig mennek tovább, rendületlenül.”


Felhőtlen Vasas-öröm: Szabó Gergely, Shane Tusup, Szekeres Ildikó, Dencső Blanka, Nagy György és Joó Linda (balról jobbra)

 

A Vasas szakembere azonban nemcsak a győztes páros teljesítményét emelte ki, de Joó Lindáét és Szabó Gergelyét is. Előbbi döntős szereplése egyértelműen a szakosztályban folyó kiváló utánpótlás-nevelő munka bizonyítéka, miközben a helyosztókban jégre lépő sportolóink száma is magáért beszél. A legjobb nyolc curlingesből négy képviselte egyesületünk színeit, ami Dencső Blanka számára óriási büszkeség.

A hazai curlingéletben mi adjuk a legtöbb versenyzőt, ám a mostani eredmény azt mutatja, hogy a mennyiség mellett a minőségben is élen járunk. Linda kiváló teljesítménnyel csinálta végig a sorozatot, Gergő pedig folyamatosan ott van a legjobbak között” – zárta értékelését Dencső Blanka.

A tizenkilencedik születésnapját egy hónap múlva ünneplő Joó Lindáról és párjáról, a Vasas leány juniorcsapatának edzője, Jakab Zoltán, csak annyit mondott a döntő utolsó mérkőzése után, hogy a fiatalok ezzel az ezüstéremmel egyértelmű üzenetet küldtek az idősebbek számára: „Itt vagyunk, mostantól velünk is számolnotok kell!”

A nyilvánvaló tény azonban nem vigasztalta az első felnőtt ob-döntőjébe jutott Joó Lindát, aki szomorúan vette át ezüstérmét:

„Minden tőlem telhetőt megtettem a győzelemért, ezért visel meg most a vereség. Ma alszom egyet erre a döntőre és holnap már biztosan nagyon szépen fog csillogni ez az ezüstérem is” – mondta honlapunknak a díjátadót követően Joó Linda.

Szabó Gergely idén indult második alkalommal Biró Bernadett párjaként, s tavaly is a negyedik helyen végeztek.

„A célunk az volt, hogy bejussunk a legjobb négy közé, ami sikerült is, tehát elégedettek vagyunk – jelentette ki Szabó Gergely. – De ha visszanézünk, az is látható, hogy az elődöntőben, Lindáék ellen, a győzelemre is lett volna esélyünk. De ma, a harmadik helyért vívott csatában is alakulhatott volna számunkra kedvezőbben a találkozó, hogyha időben felismerjük, a jég minőségének változásait. Amikor erre ráéreztünk, nagy hajrába kezdtünk. Ha lett volna még két end hátra, akkor még fordítani is tudtunk volna. Összességében tehát elégedettek vagyunk a negyedik hellyel, de egy éremnek azért mi is jobban örültünk volna.”

Vegyes párosok országos bajnoksága. A liga.
Elődöntők:
Szekeres Ildikó, Nagy György – Halász Csilla, Ézsöl Gábor 7-5, 13-8; Joó Linda, Tatár Lőrinc – Biró Bernadett, Szabó Gergely 6-4, 6-3.
Döntő: Szekeres Ildikó, Nagy GyörgyJoó Linda, Tatár Lőrinc 7-6, 9-3.
A 3. helyért: Halász Csilla, Ézsöl Gábor – Biró Bernadett, Szabó Gergely 8-5.


Hirdetések