Gy. Szabó Csilla, 2022.03.12. | Kosárlabda

Magabiztosan győzte le női együttesünk a BKG csapatát, s ezzel a hetedik helyen jutott be a női élvonal rájátszásába. Milos Pavlovic vezetőedző szerint, az alapszakaszban együtt megélt számos nehézség ellenére sikerült felülmúlniuk a célkitűzéseiket.

Tippmix NŐI NBI/A, 22. forduló.
Vasas Akadémia
−BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 65-55 (16-14, 18-13, 18-13, 13-15)

Vasas: Tóth (4), Papp (8), Madár E. (15/3), Pusztai (6/3), Salamon (4). Csere: Bach (4), Budácsik (6), Smailbegovic (8), Madár K. (5), Szerencsés (4), Radócz (1), Dúl.

BKG: Campisano (18), Raus (7/3), Angyal (9/6), Aldazabal (8/3), Suppán (5/3). Csere: Benke (5/3), Mudra (2), Kovács (1), Varga.


Az alapszakasz utolsó, a playoff szempontjából sorsdöntő mérkőzésén fogadták akadémistáink Pasaréten a tabella 11., vagyis utolsó előtti helyén álló BKG-Prima együttesét. A találkozót a vendégek kezdték jobban, és gyorsan el is húztak 5-0-ra. A szépítés Papp Klaudia nevéhez fűződött a második perc közepén. Egyenlíteni és egyben vezetést szerezni két perccel később Tóth Orsolya révén tudtunk (8-7), amire ekkor még válaszoltak a szigetszentmiklósiak. Madár Eszter azonban sikeres büntetőjével ismét egyenlített, Budácsik Dorottya pedig előnyhöz juttatta csapatunkat, amelyet, ha minimális különbséggel is, de a negyed végéig meg tudtunk őrizni.

A második játékrészben azután beindult a Vasas henger, a harmadik perc közepén már nyolc ponttal vezettünk, s a nagy szünetre is hét pontos előnnyel vonulhattunk vissza.

A pihenőt követően Salamon Zsófia és Bach Boglárka kosarainak köszönhetően 13 pontosra nőtt az előnyünk, majd a negyed közepén Angyal Barbara két távolijával tíz ponton belülre küzdötték vissza magukat a vendégek. Nem sokáig, hiszen a játékrész végén Papp Klaudia és Szerencsés Tamara találatainak köszönhetően már kétszemjegyű előnnyel zártunk.

A végjátékban továbbra is számítani lehetett az addig is kiválóan játszó Madár Eszter pontjaira, így hiába volt a szigetszentmiklósiak minden igyekezete, együttesünk nagyszerűen kézben tartotta a mérkőzés sorsát, s ezzel a playoffba kerülést is bebiztosította. Ráadásul nem is akárhogyan, hiszen a Milos Pavlovic által irányított együttes a hetedik helyen került a rájátszásba.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Fontos mérkőzés volt ez a számunkra, kérdéses volt, hogy a legutóbbi sikerünket hogyan dolgozza fel a csapat. A TF elleni meccset követően rengeteg érzelem szabadult fel, ráadásul kiesett egy alapemberünk és fizikálisan is teljesen kimerültünk. Nagyon kíváncsi voltam, hogyan reagál a helyzetre egy ilyen fiatal csapat. Számítottunk arra, hogy komoly küzdelem lesz ma a palánk alatt, egy kicsit rizikót is vállaltunk azzal, hogy egy-egyet védekeztünk. A találkozó nagy részében sikerült kezünkben tartani az irányítást, és bár az eredmény ezt néha nem tükrözte, nem éreztem, hogy bármikor is veszélyben lett volna a győzelmünk. Az alapszakaszt értékelve, számunkra óriási siker a hetedik hely, hiszen rengeteg nehézségen estünk át együtt. Kezdve a 0-6-os rajttal, majd a sérüléshullámmal, nem beszélve az amerikai idegenlégiósról, akitől el kellett búcsúznunk. Ezek a problémák oda vezettek, hogy a csapat elvesztette a hitét. Nagyon boldog vagyok, hogy a hetedik helyezéssel végül sikerült felülmúlni a célkitűzésünket, és a playoffban fejlődhetünk tovább. Megígértem a lányoknak, hogy együtt fogunk ünnepelni, és két napig nem a kosárlabdára fogunk figyelni.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon nehezen indult számunkra a mérkőzés, a görcsösség pedig megmaradt a mérkőzés nagy részében. Nehezen találtuk a ritmust, de örülök, hogy így is sikerült győznünk. Gratulálok a BKG csapatának is, hiszen a hiányzók ellenére tudták megnehezíteni a dolgunkat. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült a hetedik helyet megszerezni. Év elején bíztam benne, hogy össze fog jönni a playoff, így most ez a siker még édesebb.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések