B.V., 2022.03.10. | Úszás

Gyurinovics Fanni és Bujdosó Zsombor képviselte a Vasast a hétvégi, Marseille-ben rendezett Golden Tour-úszóversenyen, amelyről mindketten éremmel tértek haza. Edzőjüket, Lőrinczi Györgyöt kérdeztük a viadalról.

Remekül kezdték a 2022-es versenyévet úszóink: a marsielle-i Goldent Tour-versenyen Gyurinovics Fanni nagy egyéni csúccsal nyert 200 m gyorson ezüstérmet (2:00.05), 100 m gyorson pedig szintén kiváló idővel ötödik lett (55.33).

A még ifjúsági korú Bujdosó Zsombor pedig előbb 200 m vegyesen szintén óriási egyéni rekorddal lett negyedik (2:03.29), majd 400 m vegyesen a dobogóra is felállhatott, harmadik lett (4:22.57).

„Ez a verseny egyfajta ellenőrzése volt annak, hogy milyen munkát végeztünk a tenerifei edzőtáborban – kezdte honlapunknak Lőrinczi György edző. – Ahogy előtte is mondta, ez még nem a csúcsforma, de egyéni csúcsok így is várhatóak. Végül annyira jól idők születtek, hogy még engem is megleptek a versenyzőim, ez bizonyítja, hogy a legjobb úton járunk. Ez persze azt jelenti, ugyanilyen keményen kell dolgoznunk, mint eddig, hogy az idei főversenyeken elérjük a céljainkat.”


Hirdetések