2010.11.29. | Atlétika
Szombaton a mezei OB-n, az idei évben utoljára vetélkedtek bajnoki címekért az atléták.

Egy év múlva Magyarország rendezheti a mezeifutó Európa-bajnokságot, már ennek jegyében került sor a Népligetben a 2010-es magyar bajnokságra is. A szervezők 1500 méteres kört jelöltek ki, amely egy szakaszon a szánkózódombot is magába foglalta, így a pálya cseppet sem ígérkezett könnyűnek. Az éjszakai havazás aztán tovább fokozta a nehézséget, igazi klasszikus „cross pálya” várt a résztvevőkre.

Számunkra az első „érdekes” versenyszám a junior korú fiúk futama volt. Nagyon jól helytállt Molnár Ákos, aki az utolsó méterekig harcban volt a dobogó harmadik fokáért, és végül az ötödik helyen ért célba. Klubtársai közül Jenkei Péter tizenegyedik, míg Molnár Donát huszonnegyedik lett, és ez azt jelentette, hogy fiataljaink ezüstérmet szereztek a csapatversenyben.

A felnőtt férfiak és nők mezőnyét egyszerre indították, a különbség csak a teljesítendő körök számában volt, az erősebbik nem képviselőire hat, míg a hölgyekre négy várt ezekből.
A közelmúltban elsősorban maratoni távon jeleskedő futónőink nem sokáig hagyták kétségek között az értük szorítókat. Szederkényi-Takács Andrea és Gyurkó Fanni már az első méterektől elszakadt vetélytársaitól, végül maratoni bajnoknőnk komoly fölénnyel előzte meg klubtársát is, míg Pettkó-Szandtner Judit fokozatosan előretörve egészen a harmadik helyig jött fel. Ezt nevezik százszázalékos sikernek, ebből következően a csapatbajnoki cím sorsa sem volt kérdéses.

A férfiak között, a már sok nagy versenyt sikeresen megvívó rutinos futóink ezúttal is kitettek magukért. A színvonalas mezőnyben – ahol a több korosztályos Európa-bajnoki címmel rendelkező Bene Barnabás nyert –, Zatykó Miklós harminchárom évesen is megmutatta, hogy nem lehet még őt leírni, hiszen az előkelő negyedik helyen futott be a célba. Ő egyébként ebben a versenyszámban, igaz még a 2000-es évek közepéről, négyszeres bajnoknak mondhatja magát. Soltész Roland nyolcadik, Rezessy Gergely tizedik helyének köszönhetően pedig ebben a számban is miénk lett a csapatarany.


Zatykó Miklós, Rezessy Gergely, Soltész Roland

A különböző korosztályok eredményei alapján összesített pontversenyt is számoltak, amelyben a VEDAC mögött a második helyen zárt a Vasas.

Eredmények
Mezei Országos Bajnokság

felnőtt férfiak – 9 km:
  4. Zatykó Miklós 29.34
  8. Soltész Roland 30.24
10. Rezessy Gergely
19. Szederkényi Máté
26. Bajári Gábor

csapatverseny:
1. Vasas SC (Zatykó, Soltész, Rezessy)

felnőtt nők – 6 km:
  1. Szederkényi-Takács Andrea 22.24
  2. Gyurkó Fanni 22.51
  3. Pettkó-Szandtner Judit 23.30
16. Khell Róza
25. Móczó Zsanett

csapatverseny:
1. Vasas „A” (Szederkényi-Takács, Gyurkó, Pettkó-Szandtner)

junior fiú – 6 km:
  4. Molnár Ákos 19.51
11. Jenkei Péter
24. Molnár Donát
33. Bezzeg Dávid

csapatverseny:
2. Vasas (Molnár Á., Jenkei, Molnár D.)

serdülő fiú – 4,5 km
26. Bardi Csaba


Jenkei Péter, Molnár Donát, Molnár Ákos


Jenkei Péter


Zatykó Miklós


Rezessy Gergely


Szederkényi-Takács Andrea


Gyurkó Fanni


Pettkó- Szandtner Judit


Pettkó- Szandtner Judit, Gyurkó Fanni, Szederkényi-Takács Andrea

fotó: Mérei László

 

 

 

 


Hirdetések