Gy. Szabó Csilla, 2022.03.03. |

Ismét elhalasztották a hazai sífutó országos bajnokságot, a hétvége helyett március 19-20-ra tűzték ki az új időpontot. A nemzetközi porondon azonban továbbra is egymást követik a versenyek, a Vasas SC sífutója, Lágler Kristóf Horvátországban szerzett újabb érmet.

A múlt hétvégén rendezték meg Ravna Gorában a Balkán Kupát. A hivatalos FIS-versenyre Kristóf egyedüli magyarként érkezett, így nemcsak a futamra kellett koncentrálnia, de a sílécek vakszolását is magának kellett megoldania. Ez utóbbi persze nem jelentett különösebb problémát a számára, csak a készülődés során kellett a szokásosnál is körültekintőbben beosztania az idejét. Az első napon, szombaton, ez láthatóan jól is sikerült, hiszen második helyen végzett a horvát Skender Marko, a 10 kilométeres szám egyik specialistája mögött.

„Jól mentem, jól sikerült a verseny, amit az is bizonyít, hogy mindössze hét másodpercet vert rám az első helyezett – értékelte igen pozitívan a hétvégi Balkán Kupán nyújtott teljesítményét Lágler Kristóf.Ezúttal a hagyományos résztvevők közül a románok és a bolgárok hiányoztak, így a bosnyák, horvát, szerb és szlovén ellenfelekkel kellett felvennem a versenyt. Előző éjjel friss hó esett, így reggel húzták meg a pályát, amely igen lassú lett és a szél sem kímélt bennünket. A vasárnapi tömegrajtban sajnos már gyengébb teljesítményt nyújtottam, óriási hóvihar volt, szinte semmit sem láttam. A bepárásodott szemüvegemet is levettem, ami után még rosszabb lett a helyzet, mert a lefelé menetben így pont a szemembe vágtak az apró, jeges hópihék. Nagyon nehéz verseny volt, s ezekből az extrém körülményekből nem szoktam jól kijönni. A szombati futam azonban jól sikerült, aminek nagyon örülök.”

Kristóf jövő héten Svédországba utazik az utolsó nagy Világkupa-viadalra, amelyen legerősebb számában, a 15 kilométeres szabadstílusú sífutásban áll rajthoz. Jó formában érzi magát, s ha az időjárás is kedvező lesz, akkor egy újabb jó teljesítménnyel szeretné zárni a sorozatot. Ezt követően ő is az ob-n áll majd rajhoz, a szezont pedig Ausztriában egy 30 kilométeres, tömegrajtos, különleges versennyel zárná.

A Vasas sífutói a hazai idényt az országos bajnoksággal fejezhetnék be a legstílszerűbben, amelyre ismét új időpontot írtak ki, pillanatnyilag a március 19-20-i hétvégére készülnek a versenyzők. Az eredetileg tervezett szlovákiai helyszínt a rendezők lemondása miatt azonban nem lehet tartani, így nagyon valószínű, hogy Ausztriában döntik majd el a bajnoki címek sorsát. A diákolimpiát, amelyben klubunk számos fiatal versenyzője is érdekelt lesz március 9-én, szerdán, a mátrai lesiklópályán rendezik meg.


Hirdetések