Gy. Szabó Csilla, 2022.02.26. | Kosárlabda

Egy fantasztikus negyedik negyeddel aratott értékes győzelmet női élvonalbeli csapatunk a BEAC ellen. A playoff-ba kerülés szempontjából létfontosságú fővárosi rangadót akadémistáink nyerték, s ezzel életben tartották a legjobb nyolcba jutás reményét.

Tippmix NŐI NBI/A, 20. forduló.
Vasas Akadémia
−ELTE BEAC Újbuda 69-57 (14-14, 18-19, 16-14, 21-10)

Vasas: Tóth (4), Papp (15/6), Pusztai (3), Heljic (8/3), Madár E. (11/3). Csere: Bach (15/6), Smailbegovic (3), Salamon (5), Budácsik (3), Dúl, Radócz, Szerencsés (2).

BEAC: Czank (6), Boros J. (6), Mérész (17), Barnai (16), Boros B. Csere: Koch, Juhász (4), Ivanova (4), Katona (4), Orosz, Zsámár.


A playoff-ba kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen fogadták akadémistáink Pasaréten a BEAC játékosait. A tét nagyságának megfelelően igazán izgalmas játék alakult ki, s bár a vendégek szereztek vezetést, amit az első negyedben végig meg is őriztek, jelentős előnyre nem tudtak szert tenni. Először a hetedik perc közepén, Bach Boglárka hárompontosával egyenlítettünk, majd a negyed végén, Salamon Zsófiának köszönhetően.

A második negyedben tovább gyűrték egymást a csapatok, s bár a játékrész közepén a házigazdák hét pontos előnyre tettek szert, akadémistáink jól hajráztak, Bach pontjai a legjobbkor jöttek, s így egyetlen pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre a nagy szünetben.

A félidőt követően a BEAC eszmélt előbb, s a 25 perc végére már hat ponttal vezettek az egyetemisták. Ám ekkor jött Madár Eszter, aki hárompontosával előbb egyenlített, majd két közelijével 48-47-re fordította az eredményt.

A végjátékot viszont már mi kezdtük sokkal jobban, Papp Klaudia az első percben kétszer is betalált távolról, majd Madár és Papp kétpontosaival, valamint Bach hármasával már 12 pontra vezettünk a 36. percben. A vendégek néhány elkeseredett és sikeres rohamát követően ismét akadémistáink vették át az irányítást, akik ekkor már 15 pontos előnyre tettek szert. A végére ebből mindössze hármat sikerült faragniuk az egyetemistáknak.

Milos Pavlovic tanítványai ezzel nagy lépést tettek a playoff-ba kerülés felé. Igaz, ehhez a hátralévő két mérkőzésen is nyerniük kellene.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A mérkőzés elején túl nagy teherként éltük meg a találkozó tétjét, hiszen mindenki tisztában volt vele, milyen fontos mérkőzés ez a számunkra. Talán ennek is volt köszönhet az első félidőben tapasztalható görcsösség és rengeteg hiba. Legjobb játékosaink is sok büntetőt hibáztak el, ami szintén annak volt a jele, hogy a játékosok nagyon feszültek. A félidőben éppen ezért az volt a legfontosabb, hogy lenyugodjunk és fejben a feladatokra koncentráljunk. Nagy dicséret jár a lányoknak, hiszen a szünet után elkaptuk a ritmust és át tudtuk venni a vezetést. Gratulálok a csapatomnak!”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a BEAC egy kemény, jól összerakott csapat. Az idegesség mindkét oldalon érezhető volt, mi is görcsösen játszottunk, ami leginkább a dobásaink pontosságában ütközött ki. A félidőben sikerült rendezni a sorainkat, jó ritmusban kosárlabdáztunk és kintről jött néhány extra dobás is. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, rendkívül büszke vagyok a társaimra, hiszen ezzel a sikerrel egy lépéssel közelebb kerültünk célunk eléréséhez.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések