Jenkei Dániel, 2022.02.24. | Röplabda

Női röplabdacsapatunk történetének első nemzetközi kupagyőzelmét ünnepelhette csütörtökön Bécsben.

MEVZA-döntő
Vasas Óbuda–OK Calcit Kamnik 3:0 (22, 16, 19)

Bécs, Posthalle, 150 néző. V: Kovár, Petsche.

VASAS: Zernovic 6, Kalicanin 8, Bannister 20, Bojko 11, Abdulazimova 11, Fábián 1. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

KAMNIK: Mihevc 2, Kostic 10, Radiskovic 5, Charuk 13, Pavlovic 7, Sillah 4. Csere: Janezic (liberó), Lenart, Siftar, Cizman 1, Zorman, Boisa 1. Vezetőedző: Gregor Rozman.


Már önmagában is izgalmas volt a csütörtöki nap, hiszen a Vasas női röplabdacsapata még sosem játszott finálét nemzetközi kupában korábban.

2022 februárjában, Bécsben azonban ez a jég is megtört, és bizony izgalmakban a Kamnik elleni finálé első szettjében sem volt hiány.

A mieink végig fej-fej mellett haladtak a szlovénekkel, akik veretlenül jutottak be a Közép-európai Kupa döntőjébe. Az utolsó néhány labdamenetben azonban Juhár Dalmáék jobban koncentráltak, így mi kerültünk előnybe.

Akkor még nem gondoltuk volna, hogy ez egy döntő fordulat volt, pedig így lett, hiszen a mérkőzés hátralévő részében zongorázni lehetett a különbséget a két csapat között. Méghozzá a mi javunkra!

Bannister ismét klasszisteljesítményt nyújtott, és az ő vezérletével további két, egészen sima szettben sikerült megnyerni a meccset, és így elhódítani a hőn áhított kupát. Mindezt a maroknyi, ám annál hangosabb Vasas-tábor jelenlétében.

 

 

Nagy öröm és büszkeség ez a Vasas családnak. Szívből gratulálunk a lányoknak, a szakmai stábnak, Sarlós Márton ügyvezetőnek és Jámbor Jánosnak, akinek a szerepvállalása nélkül nem születhetett volna meg ez a siker. A hűséges szurkolóinknak pedig köszönjük a biztatást - mondta el Markovits László klubelnök a döntő utáni pillanatokban.

 

Borítókép: Sokol Volleyball


Hirdetések