B.V., 2022.02.24. | Jégkorong

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai után éppen csak lemaradt az ICE Junior Liga rájátszásáról U18-as jégkorongcsapatunk, de a hazai rájátszásban még adott a lehetőség a jó szereplésre. A vezetőedzőt, Nagy Lászlót kérdeztük.

Nagy magasságokat és mélységeket is megjárt a mostani évadban U18-as jégkorongcsapatunk, amely az ősszel kiválóan teljesített a kvalifikációban, kiharcolta a felsőházi szereplés lehetőségét az osztrák bázisú ICE Junior Ligában. Az elmúlt hónapok elsősorban a sérülések és betegségek miatt nem a tervek szerint alakultak, s végül osztályozóra készültek a mieink a horvát Team Select Croatia gárdája ellen. A múlt hét végi oda-visszavágós párharcból az ellenfél jött ki jól (3–5, 2–1), így a mieink búcsúztak a sorozattól.

„Annak ellenére, hogy a szezon kezdete előtt három válogatott kerettag játékosunk távozott, erős csapattá váltunk, jól felkészültünk, és sikerrel vettük a kvalifikációs szakaszt – mondta honlapunknak a csapat vezetőedzője, Nagy László. – Az ICE Ligában a cél az volt, hogy az erősebb csapatok ellen tudjunk minél jobb meccseket játszani. Számítottunk rá, hogy hosszú szakasz lesz, de a sok beteg és sérült pótlásához nem volt elég mély és homogén a keretünk. Bár akadt egy-két bravúrunk, de összességében a januári-februári szakaszban elvéreztünk, miközben a megmaradt maréknyi csapatunk nagyszerűen küzdött, de erre a terhelésre nem volt felkészülve. Sajnos a végén egy hajszállal lemaradtunk a negyeddöntőről az alsóházból érkező horvátokkal szemben, ami bosszantó, mert éppen most kezd újra összeállni a keret.”

Trénerünk hozzátette, hogy a feljátszó U16-osok megállták a helyüket a csapatban, ugyanúgy, ahogyan az U18-asok az U21-esek között, ez remekül szolgálta a játékosok fejlődését.

A szezonnak viszont még nincs vége, mert a hazai U18-as bajnokságban még talpon vannak a fiúk. Éppen csütörtökön kezdik a párharcot a nyolc közé kerülésért az FTC-vel szemben.

„Magabiztos továbbjutást várok a fiúktól két győzelemmel, és százszázalékos koncentrációval, nem szeretnénk kellemetlen meglepetéseket tapasztalni. Az utána következő hetekben pedig a legfontosabb, hogy újra felépítsük magunkat, mint az év elején, mert azzal formánkkal újra képesek lehetünk nagyon jó dolgokat produkálni.”


Hirdetések